KRISTIANSAND: — Jeg er fornøyd med det som er blitt gjort av støyforebyggende tiltak i forbindelse med riggen, sier kommuneoverlege i Kristiansand, Vegard Vige til fvn.no.

- Ingen tegn til bedring

Nestleder i Elgstien vel, Sveinung Wiig Andersen, mener derimot at støynivået fortsatt er like ille mandag formiddag, tre uker etter riggens ankomst.

— Vi hører stadig flotte ord om hva de gjør for å få ned støyen, men det parodiske her er jo at vi ikke merker noen store tegn til bedring av forholdene, sier Wiig Andersen til fvn.no.

- Dokumentert lavere støy

Overlege Vige har vært i løpende dialog med Thomas Granfeldt, som er ansvarlig for riggen på vegne av Kristiansand havn. Granfeldt sier mye er gjort.

— Nå har vi foretatt tre fysiske inngrep for å dempe støyen. To av disse har dokumentert fått ned lydnivået, sier Thomas Granfeldt til fvn.no.

Granfeldt venter nå på resultater av støymålinger gjort etter et tredje tiltak, som er støydempende isolasjonskasser montert på riggen i helga. Bruken av høyttaleranlegg nattestid er også kuttet ut.

— Dette vil nattestid kun bli brukt ved nødstillfeller, forteller Granfeldt.

— Så lenge jeg er fornøyd med progresjonen, vil jeg ikke gripe inn i saken, sier overlege Vige.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Kristin Ellefsen — Uaktuelt at det fortsetter

Onsdag skal et av vellagene på Søm i møte med Kristiansand havn for å diskutere situasjonen.

- Er naboene litt vel sutrete, Granfeldt?

— Nei, absolutt ikke. Vi setter pris på at publikum reagerer, og vi gir oss ikke før vi har fått støyen ned til et akseptabelt nivå for begge parter, sier Thomas Granfeldt.

Befolkningen på Søms største frykt nå er at havnevesenet vil gjøre Kongsgårdbukta til en fast plass for slike rigger. Havnevesenet har sagt at de ønsker flere rigger velkomne. Vige sier derimot at støyen ikke kan fortsette.

— Det er ikke mulig for meg å akseptere at man på regelmessig basis har slike støyende rigger i boligområder, og det vil være en forutsetning for fremtidig virksomhet at støyen ikke er slik som den var fra Maersk Resolute i starten, sier Vige.