KRISTIANSAND: — Vi hadde stiv kuling midt i mot på vei fra Hirtshals til Kristiansand. Dette gjorde at vi ble kraftig forsinket i, opplyser linjesjef i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

I åtte-tiden søndag kveld klappet Christian IV til kai. Den opprinnelige ankomsttiden var 12.45, noe som betyr at ferga var nesten åtte timer forsinket.

— Først så lå vi og ventet på Petter Wessel en stund, Også var det rett og slett så mye vind at vi ikke kom til land, forteller Grønberg.

Lovende værmelding

Da fvn.no snakket med Grønberg, lå Christian IV fremdeles og duppet i sjøen utenfor Hirtshals. Grønberg var da optimist med tanke på å få alle passasjerene hjem.

— Det er meldt at vinden vil legge seg etterhvert. All erfaring tilsier at vi vil komme oss i land snart, men ting kan snu seg, påpeker Grønberg.

På Color Lines hjemmesier står det at ferga skal gå fra Hirtshals klokken 21.30. — Vi kjører fra Hirtshals til Kristiansand halv ti, også tilbake igjen til Hirtshals så fort vi kan. Det er mange som har billett med nattferga fra Hirtshals. Siden vi har liggedag i morgen, kjører vi det som opprinnelig var nattferge, som en morgenferge i morgen tidlig, sier Grønberg.

Han forventer at avgangene utover natten og morgentimene i morgen, skal gå som planlagt.

— Værmeldingene er gode, så det ser bra ut, forteller Grønberg.

Fullbooket

På grunn av fullbooka turer har de heller ikke klart laste bagasje fort nok til å hente inn noe av den tapte tiden.

— Vi la ut fra Kristiansand klokken 11.30 i dag, da var vi over fem timer forsinket. Dette har vi aldri klart å hente inn igjen, sier han.

Misfornøyde passasjerer

Reidun Pedersen er en av de reisende på båten. Hun er ikke fornøyd med Color Lines service.

— Vi får ingen informasjon. Det vil si, den informasjonen vi får er at de skal legge til kai når vinden minker, sier Pedersen, til fvn.no

Hun reagerer på at Color Line ikke sjekket været, sånn at de kunne holdt båten igjen i Kristiansand, i stedet for at den nå ligger og dupper utenfor Hirtshals.

— Også måtte vi jo ligge i kø og vente på en annen båt. De burde jo ha sjekka når andre båter anløper Hirtshals. Det er jo mulig å sjekke, påpeker Pedersen.

Fikk ikke lugar

Det er første helga i vinterferien, og dermed også mange småbarnsfamilier på Christin IV. Pedersen kan fortelle om en kaotisk stemning på båten. Selv har hun blitt sjøsyk, så hun ønsket å få seg en lugar som hun kunne legge seg ned i. Det fikk hun ikke.

— De sa at de ikke hadde kapasitet til å re opp nye lugarer nå. De som hadde lugarer ble kastet ut da vi nærmet oss Hirtshals, men etter hvert fikk de kranglet seg inn igjen, forteller Pedersen.

De reisende får heller ikke tilbud om gratis mat eller kaffe, noe Pedersen mener er dårlig.

Pedersen har bestilt tur tilbake igjen til Kristiansand på tirsdag.

— Vi ligger vel her til da. Jeg håper å komme meg på jobb på torsdag, sier hun lattermildt.

Kvindøler på tur

170 kvindøler fra Tinfos Jernverk AS i Kvinesdal er nå i Hirtshals, og venter på å komme seg hjem til Norge.

KLAGER IKKE: På tross av at de er kraftig forsinket klager ingen av de 170 kvindølene som er på tur til Danmark. Foto: Helge Corneliussen. — Jeg har med meg en stor gjeng med arbeidskarer her ja. Selv om vi er kraftig forsinket er humøret på topp, og vi koser oss i Hirtshals, forteller bussjåfør i Birkeland busser, Sigmund Høyland, til fvn.no.

God service

Men han regner med at det kommer til å være en del trøtte ansikter på jobb hos Tinfos i morgen. Han synes de har fått god oppfølging og service fra Color Line.

— De har gitt oss masse informasjon underveis, og vi har også fått mat. Så servicen har vært topp, forteller han.