KRISTIANSAND: — I denne omgang så handler ikke denne saken primært om Muhammed-tegningene, men tegneren som har blitt utsatt for et drapskomplott, og vi har valgt å fokusere på han som person, sier sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Hans-Christian Vadseth.

Vadseth mener at tegningene ikke er det viktigste i denne saken, og har derfor valgt å ikke trykke tegningene.

I kveld møtte han Agderpostens ansvarlig redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa, som har valgt å trykke karikaturen, til debatt på Fvntv.

Se debatten mellom redaktørene her!

Karikaturstriden rundt Muhammed-tegningene blusset opp igjen da dansk politi denne uken arresterte tre muslimer mistenkt for drapstrusler mot karikaturens opphavsmann, Kurt Westergaard.

Westergaard tegnet profeten Muhammed med en bombe i turbanen som én av de 12 omstridte karikaturene i Jyllandsposten i 2005. Siden da har han levd med politibeskyttelse.

Agderposten trykket karikatur

I dag er én av de 12 Muhammed-karikaturer på trykk i Agderposten i forbindelse med en kommentar.

  • Vi har trykket tegningen for å vise leserne at vi behandler denne saken som alle andre saker, sier ansvarlig redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa til fvntv.

Hva mener du? Si din mening!

Vadseth avviser at det ligger feighet bak beslutningen om å ikke trykke tegningene.

— Vi har trykkefrihet, men det er ingen trykkeplikt. Vi valgte å ikke trykke tegningene for to år siden, da saken virkelig handlet om tegningene, og jeg har vurdert det sånn at de er ikke det viktigste i denne saken heller, sier Vadseth.

Mener du Fædrelandsvennen er for feige?