ARENDAL: Flere undervisningstimer måtte onsdag avbrytes da svovelstanken fra Renovasjonsanlegget i Heftingsdalen ble så intens at elevene ble sittende med skjerf foran ansiktet og gensere trukket over hodet, skriver Agderposten torsdag.

-Jeg var sikker på at det var en stinkbombe. Det lukter råttent, og jeg orker nesten ikke puste, forteller skoleelev Espen Johnsen i 7B.

Den råtne lukta kjentes både inne på og utenfor Birkelund skole i går, og gjorde det umulig for elever og lærere å fortsette undervisningen.

Gass fra råtnende søppel

Årsaken til den intense lukta nådde skolen som en konsekvens av at Agder Energi hindres i å brenne svovelgassen i Heftingsdalen renovasjonsanlegg. Dette på grunn av det kraftige regnværet de siste dagene. Søppelplassen er derfor fylt med vann. Dermed blir gassen, som kommer fra forråtnelsesprosessen ikke mulig å bli kvitt.

Flere lærere og elever ble i går kvalme og dårlige av stanken, og lærerne ved skolen forteller at de fant det umulig å opprettholde konsentrasjonen på arbeidsplassen.

Prøver å rette opp

-Vi er fullstendig klar over problemet, og gjør det vi kan for å få en bedring. Vi tilrettelegger for at en gravemaskin skal få bort vannet, og vi vil også dekke over deler av deponiet, sier konstituert daglig leder ved Agder Renovasjon, Aanonsen Jernquist til Agderposten.

Svovelgassen er ikke helsefarlig, men svært ubehagelig og sjenerende.