LAGUNE: Kvinnen ble funnet i munningen til den ytterste lagunen ved Gleodden. Foto: KystAtlas

KRISTIANSAND: Kvinnen ble funnet i den ytterste lagunen ved Gleodden, mellom Marvika og Bertesbukta, like etter klokken 12.30. Dykkere fra Kristiansand brannvesen fant kvinnen kort tid etter at de hadde satt i gang søk i området.

SE VIDEO HER

— Kvinnen er identifisert som den savnede. Familien har identifisert henne, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiets krimteknikere bekreftet identifiseringen overfor operasjonssentralen klokken 14.36. Avdøde vil onsdag bli sendt til Oslo for obduksjon.

Leting avsluttet

Store styrker ble mandag formiddag satt inn i leteaksjonen etter 61 år gamle Gulla Andreassen. Hun ble meldt savnet etter at hun ikke kom tilbake som avtalt fra en spasertur søndag kveld.

Natt til tirsdag deltok fire mann fra Sivilforsvaret, ordinære politipatruljer, politihunder og et politihelikopter med varmesøkende kamera i letingen. Tirsdag fortsatte søket med hjelp fra Sivilforsvaret, Røde Kors Hjelpekorps, Roverspeiderne og Norsk Folkehjelp.

— Leteaksjonen ble formelt avsluttet etter at identifikasjonen ble bekreftet tirsdag ettermiddag, sier Solås.

Funnet ble gjort akkurat i det dykkerne var i ferd med å avslutte søket. Det var kraftig vind og sterk strøm i området, og brannvesenet så det derfor som uforsvarlig å fortsette. Den ene av de to dykkerne var på vei opp fra sjøen da den andre fant kvinnen.

Vet ikke årsak

Den døde kvinnen ble funnet på om lag åtte meters dyp. Politiet tror ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

— Vi har ikke mistanke om noe kriminelt. Hva årsaken er vet vi ikke ennå. Om etterforskningen fører til at vi kan trekke en konklusjon, vet vi heller ikke, sier operasjonsleder Solås, og opplyser at flere personer har vært inne til avhør hos politiet.

Gulla Andreassen forlot sitt hjem på Lund i Kristiansand klokka 16 søndag ettermiddag. Hennes mann skal selv ha lett etter henne søndag kveld. Han tok kontakt med operasjonssentralen ved Agder politidistrikt like før klokken 01.30 natt til mandag.

Det var kraftig vind og regnvær i tidsrommet 61-åringen forsvant. Kvinnen skal ha vært godt kjent i området. Hun har ifølge politiet tidligere gått mye tur fra Bertesbukta via Gleodden til Marvika. Det var også dette området letemannskapene konsentrerte seg om, i tillegg til å lete ved nye stadion og innover i boligområdet på Lund.