Hva mener du om vingaver? Skriv din mening nederst i saken.

KRISTIANSAND: Timenes mener Kristiansand kommune må gå foran med et godt eksempel, og hun mener det har skjedd en utglidning.

­ De siste årene har vin i gave blitt mer og mer vanlig. På Byggedagen delte kommunen ut vin, vin er vanlig å gi til folk som holder tale og jeg vet også at mange kommunale aksjeselskaper gir vin i julegave, sier Timenes.

­ Og hva er så galt med det?

­ Mange vil se på en vinflaske som en flott gave og glede seg med innholdet. Jeg ønsker ikke å ødelegge det. Men jeg er opptatt av de etiske sidene. Kommunen bør vurdere om vi av etiske grunner bør gi noe annet. Vi vet at mange strever med alkohol, og man vet ikke når man gir vin til for eksempel en tørrlagt alkoholiker. Da har vi gjort noe veldig galt, sier Anne Ma Timenes.

Hun har levert et skriftlig spørsmål til rådmannen, og bedt ham vurdere om Kristiansand kommune skal endre praksis og innskjerpe bruken av vin i offisielle gave-sammenhenger. Rådmannen skal svare om 14 dager i neste kommunalutvalg.

­ Jeg tror dette glir ut fordi vin er praktisk. Det er mer tungvint å kjøpe blomster. Men likevel synes jeg vi bør ta en runde på hvordan kommunen bør håndtere dette, sier Timenes, som ikke ønsker å fremstå som mørkekvinne, men som en politiker som er opptatt av etikk.

­ Kommunalt ansatte må gi kolleger og venner vin i gave, hvis de vil. Jeg vil ikke blande meg opp i hva folk gjør, men jeg er opptatt av kommunens offisielle holdninger, sier hun.

Stian Storbukås i Fremskrittspartiet mener at rådmannen selv må få bestemme hvilke gaver som er passende og reagerer kraftig på forslaget.

Hva mener du? Si din mening.

Les mer om saken i morgendagens papirutgave av Fædrelandsvennen.