Keating, som anså bandkameraten som sin egen bror, husker budskapet ordrett selv om han også har gjemt på tekstmeldingen fra oktober, sier han til The Sun:– Det sto: «Fikk de nye sangene. Elsker dem, kompis. Virkelig spent på det nye albumet. Elsker deg, straw balls». Det er hva han kalte meg, sier Keating om kjælenavnet, som er et irsk slangord for kompis. Keating sendte det han kaller «en teit tekst» tilbake til Gately, som deretter gikk ut på byen. Senere samme natt døde Gately på hotellrommet, kvalt av væske i lungene.

Ronan Keating var i Chicago da han fikk høre om dødsfallet, og klarer ennå ikke å akseptere at vennen og bandkameraten er borte for alltid. Sammen med de andre Boyzone-medlemmene overnattet han i kirken i Dublin, der kisten med Gatelys kropp sto i påvente av neste dags store begravelse.

– Vi ville ikke at han skulle være alene i kirken, og det ville ikke moren hans Margaret heller. Han var mørkeredd. Vi sa til henne at vi skulle være der sammen med ham, og tok med oss fire soveposer. Det var den mest rørende opplevelsen i mitt liv. Det var vakkert, sier Keating.

Stephen Gatelys stemme blir å høre på Ronan Keatings nye julealbum «Winter Songs», der han koret på låten «Little Drummer Boy» og ifølge Keating «høres ut som en engel». Også på Boyzones kommende album blir han å høre på tre allerede innspilte sanger. (©NTB)