KRISTIANSAND: — Vi vil ta kontakt med de enkelte pasientene skriftlig og gi en uforbeholden beklagelse. Vi vil også få kartlagt om det har blitt noen negative konsekvenser for pasientene, som vi kan være behjelpelige med å bøte på, sier sykehusdirektør Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus til fvn.no klokken 15.15 i ettermiddag.

Les også: Nok en pasientliste ligger på internett

Vanskelig å få slettet

Han sier at sykehuset har jobbet intenst i dag etter at det ble kjent at pasientopplysningene som ved en feil var tilgjengelig på internett ikke var fjernet, men lå som «kopier» på søkemotorer. Klokken 15.30 var det fortsatt mulig å finne personlige opplysninger om 228 pasienter fordelt på to dokumenter på internett.

— Vi har ikke klart å få til en total sletting. Vi har vært i kontakt med de enkelte nettstedene for å begrense skadene, men så langt er meldingen at vi ikke har greid å få tilslutning fra søkemotorene, sier Olsen.

Google forsøker nå å fjerne listene.

— De tror de skal greie det innen relativt kort tid. Vi har fått forespeilet innen to timer, sier Olsen, som legger til at det står på tekniske manøvre for å få slettet listene permanent.

Ingen garanti

Direktøren sier de ikke har avdekket at det ligger ute flere pasientopplysninger enn de 228 kjente på deres nettsider.

- Er dere sikre på at det ikke er flere?

— Vi har jobbet intenst med det vi har av kompetanse og ressurser i dag. Men vi har 50.000 innleggelser årlig, så vi kan ikke si at det er garantert. Men vi har ikke noen grunn til å mistenke at det ligger ute mer, sier Olsen.

Årsaken til at de to listene i utgangspunktet ble lagt ut er menneskelig svikt, ifølge Olsen.

— Det har vært en uheldig rutinesvikt fra én person. Vi har analysert de to feilene og kommet til at det er noe underlagsmateriale som vært linket opp som har kommet med, som vedkommende ikke har vært klar over, sier Olsen, som ikke vet hvor lenge liste over kikhoste-smittede har vært tilgjengelig på nett.

Olsen har i kveld også uttalt seg i en beklagelse på Helse Sør-Øst sin nettside.