KRISTIANSAND: — Gutten er overflyttet til kirurgisk sengepost, og tilstanden hans er stabil, opplyser vakthavende anestesilege ved Sørlandet sykehus Kristiansand til fvn.no ved 13.30-tiden lørdag.

18-åring har inntil nylig ligget til overvåkning på intensivavdelingen ved sykehuset etter å ha blitt knivstukket i Arenfeldts vei på Gimlevang.

- Ikke livstruende - Fornærmede ligger på sykehuset med kuttskader, men tilstanden hans er ikke livstruende, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no lørdag ved 09-tiden.

Knivstikkingen fant sted like rundt midnatt.

— Vi fikk melding fra AMK og flere personer om at en fest hadde tatt av på Gimlevang, og at en person skulle ha blitt knivstukket, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no i natt.

En ambulanse og flere politipatruljer rykket ut til stedet. Da de kom frem viste det seg at en person var blitt stukket med kniv.

Kjørt til sykehus - Han ble tatt hånd om av helsepersonell og ligger nå på intensiven ved Sørlandet sykehus Kristiansand, fortalte operasjonslederen.

Det var mye folk i området da politiet kom til stedet, men gjerningsmennene hadde forsvunnet.

— En halv time senere fikk jeg melding om at en politipatrulje hadde pågrepet tre personer som gjemte seg ved Oddernes kirke. De fant også det som vi tror er kniven som ble brukt, fortalte Osaland.

De tre som ble pågrepet av politiet er henholdsvis 16, 17 og 18 år gamle. Samtlige involverte er fra Kristiansand.

Kjenninger - Et par av de er nok kjenninger av politiet fra før av, sa Osaland.

Politiet mener knivstikkingen fant sted etter at de tre gjerningsmennene hadde blitt forsøkt forvist fra stedet.

— Dette var en typisk hjemme-alene-fest der det var mange som ikke var inviterte som dukket opp. Og når man så forsøkte å skysse noen av dem ut, så barket de sammen, sa operasjonsleder i natt.

Kristiansand politistasjon vil nå ta over etterforskningen av saken.