KRISTIANSAND: — Da jeg kjørte inn i tunnelen merket jeg at det luktet røyk. Jeg kjørte litt lenger inn, og da så jeg folk som kom løpende ut av tunnelen i panikk, forteller Ommundsen til fvn.no.

Det var før klokken 21 at det begynte å brenne i en bil i tunnelåpningen mot Bjørndalssletta.

Ommundsen kom kjørende fra den andre siden som peker mot ved Universitetet i Agder.

— Jeg var en av de første som kom etter bilen som brant, og fikk snudd halveis inne i tunnelen. Det var også noen andre biler som fikk snudd og kjørt ut igjen, mens noen forlot bilen inne i tunnelen, sier Ommundsen.

En bilist skal ha tatt ansvar og sperret tunnelåpningen fra gimlesiden med bilen sin slik at ikke flere fikk kjørt inn i tunnelen.

— Da vi kom fram stod bilen i full fyr, damen i bilen hadde kommet ut og fått hjelp. Hun ble tatt ut på andre siden av tunnelen, opplyser Tom Thomassen i Kristiansandsregionen brann og redning, som var første brannmann på stedet.

Det er foreløpig usikkert hva som er årsaken til brannen.

Utluftingen i tunnelen fungerte ifølge brannvesenet meget godt og gjorde det ikke nødvendig med annen utlufting. Veien gjennom tunnelen ble stengt i en knapp halvtime mens brannvesenet og Falck gjorde ferdig sine oppgaver på stedet.

Foto: Statens vegvesen

Bildet fra nettkamera på fvn.no klokken 20.55 er uklart, men viser tydelig at det brenner i tunnelåpningen.— Ingen personer ble skadet under hendelsen. Tunnelen ble stengt av inntil stedet var ryddet, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Ifølge politiet er årsaken til bilbrannen foreløpig ukjent.

— Bilen har kort og godt tatt fyr under kjøring, opplyser Steinsland.

Bilføreren var en 19 år gammel kvinne.