AGDER: — Ikke på noen andre deler av strekningen Stavanger – Oslo er europaveien i så dårlig forfatning som mellom Ålgård og Søgne. Som rogalending vet jeg hva jeg snakker om her, sa statsråden da hun i går var i Farsund for å åpne den nye riksvei 465-traseen.

Dermed bekrefter den nye samferdselsministeren det som hennes forgjenger tidligere har sagt, nemlig at det skal lages en KVU for strekningen Søgne – Ålgård i Rogaland.

En KVU er en helhetlig og overordnet plan for framtidige veiløsninger. Den har til hensikt å se hele veistrekninger under ett, slik at en unngår klattvise og oppdelte utbygginger.

Fylkesordfører Thore Westermoen som sier fylkeskommunen lenge har ventet på at departementet skulle bestille en konseptvalgutredning for denne strekningen fra Veidirektoratet, blir nå bønnhørt.

— Vi må komme tilbake når planer kan settes ut i live, men etter at utredningene er ferdige skal disse kvalitetssikres av departementet. For de som frykter at en samlet utredning vil stoppe eller forsinke allerede vedtatte utbygginger, kan jeg bare berolige om at det ikke er tilfelle, sier Magnhild Meltveit Kleppa.