MANDAL: — At en natteravn blir angrepet helt uprovosert og blir slått og sparket mens han ligger nede er totalt uakseptabelt. Denne episoden flytter noen grenser som jeg i min posisjon ikke akter å akseptere. Politiet vil bruke mye ressurser og sette inn et stort trykk for å løse denne saken og sørge for at slikt ikke skal skje igjen i Mandal, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til fvn.no.

Slått ned bakfra

Natteravnen, en mann i begynnelsen av 40-årene, var sammen med fem andre natteravner ved Bestemor på Sjøsanden i Mandal natt til 17.mai. Tradisjonen tro var flere hundre ungdommer samlet til fest ved fyret. Ifølge politiet var det mange berusede ungdommer på stedet og det var til tider nokså amper stemning.

Like før klokka 00.30 smalt det. Uten noen form for foranledning skal den mannlige natteravnen ha blitt angrepet bakfra og slått i bakken. Mens han lå nede ble han tildelt flere slag og spark i både ansiktet og kroppen. Mannen ble til alt hell kun lettere skadet.

— Det kunne gått betydelig verre, medgir stasjonssjef Gabrielsen.

17-åring pågrepet

Da politiet ankom Sjøsanden ble det utpekt en mulig gjerningsmann, en 17 år gammel gutt fra byen. 17-åringen ble pågrepet, brakt til Kristiansand politistasjon og satt i arrest. Politiet har via omveier fått utpekt vedkommende som gjerningsmann, men mangler vitner som knytter ham til hendelsen. Gutten har i avhør nektet for å stå bak volden.

— Vi er blitt utpekt en mistenkt, men det er via en tredjeperson. Vi har ingen vitner til selve episoden. Vi vet at det var mange vitner til selve hendelsen og jeg oppforderer dem til å melde seg for politiet, sier han.

Gabrielsen ber ungdommen som var tilstede om å reflektere litt over hva man skal tillate i byen.

— Jeg ber dem tenke: Vil vi ha det slik? Eller skal vi som ordentlig ungdom stå frem å si at vi ikke finner oss i dette? Skal det være slik at en natteravn kan bli slått ned helt uprovosert her i vår by?

Gabrielsen selv tror ikke at voldsepisoden er noe ungdom i Mandal ønsker å akseptere.

— I så fall må de ta kontakt med oss slik at vi kan reagere så sterkt som situasjonen tilsier, forklarer stasjonssjefen.

- Fundamentalt galt

Det er svært sjelden at natteravner i Norge blir utsatt for vold. Men det finnes unntak.

Natt til lørdag 14. mars ble en kvinnelig natteravn sparket ned på åpen gate i Moss. Kvinnen i 60-årene ble innlagt på sykehus med brudd i arm og nese, samt hjernerystelse etter den grove voldsepisoden. Kvinnen ble intervjuet dagen etter hendelsen og ville da tilbake som natteravn i fremtiden. En 22-åring ble senere siktet og tilsto volden mot kvinnen.

— Slike episoder bryter totalt med sunn fornuft og selve fundamentet i det å ha natteravner. Vi ser svært alvorlig på denne saken og vil gjøre alt vi kan for å komme til bunns i dette, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen til fvn.no.