MANDAL: Kranføreren (41) skulle rydde søppel oppe påv taket av et næringsbygg i Sjøsanden Næringspark ved piren i Mandal ved halv ti-tiden i går formiddag. Det er Entreprenørfirmaet Kaspar Strømme AS som oppfører bygget.

Idet 41-åringen skulle kikke ned fra taket for å kontrollere plasseringen til containeren nedenfor det seks-syv meter høye bygget, lente han seg mot et aluminiumsrekkverk.

"Steike, hele greia gir etter her," rakk 41-åringen å tenke før rekkverket, som skal ha vært provisorisk reparert med tau, umiddelbart ga etter.

Dermed falt mannen rett i bakken og landet på høyre side, og pådro seg brudd tre steder i bekkenbeinet.

Skrekkøyeblikk

41-åringen ligger nå på Sørlandet Sykehus Kristiansand, og må opereres på Ullevål sykehus på grunn av de kompliserte skadene i bekkenet.

— Under operasjonen må de sette inn plater og nagler, forteller mannens samboer (37) til fvn.no.

— Han er selvsagt forslått, og er kvalm og svimmel i dag, og gjentar stadig hendelsesforløpet, sier samboeren. Hun er fortsatt i sjokk etter meldingen om det stygge fallet.

— Vi har en bekjent som falt tre meter, og ble lam fra halsen og ned, så det er klart jeg tenkte mitt da meldingen kom. Hadde han truffet containeren, ville han sannsynligvis blitt drept momentant.

Samboeren roser Entreprenørfirmaet Kaspar Strømme AS for omsorgen hun og samboeren har fått etter ulykken. Mannen (41) er ansatt i Team Bygg, et underfirma av entreprenøren.

Må vente en uke Etter det fvn.no erfarer, er det til kranføreren og hans familie oppgitt dårlig kapasitet ved sykehuset som grunn til at mannen nå må ligge i strekk - på ryggen ute av stand til å røre seg - frem til mandag.

41-åringen vil sannsynligvis flyttes til Ullevål i løpet av helgen.

— Det kom inn melding 09.35 fra dette arbeidsstedet i går, om at en person hadde falt en 6-7 meter ned i bakken. Arbeidstilsynet og etterforskere fra politiet er koblet inn i saken, forteller operasjonsleder Vidar Neset til fvn.no.

- Veldig leit

— Vi vet ennå ikke hva som kan ha skjedd, sier Richard Strømme hos entreprenørfirmaet Kaspar Strømme AS. Han avventer rapporten fra arbeidstilsynet.

— Noe har skjedd med rekkverket, men om bare deler av det har gitt etter, eller om hele rekkverket har sviktet, er for tidlig å si noe om. Nå er vi mest bekymret for 41-åringen og familien hans, og håper ikke ulykken vil gi ham varige mén.

— Øyenvitner skal ha fortalt at rekkverket var reparert med tau?

— Det vet jeg heller ikke noe om, men slik skal det jo ikke være. Det kan tyde på at det er menneskelig svikt i sikring av taket som er årsaken. Vi har en veldig sterk fokus på sikkerhet i vårt firma, og jobber hardt for at slike ting som dette ikke skal skje, sier Strømme.