KRISTIANSAND: Hulaas ønsker et nytt nominasjonsmøte etter at Stian Storbukås har trukket seg som ordførerkandidat. Han spurte derfor partiets arbeidsutvalg om å få utlevert medlemslistene, slik at han kunne sende ut et brev til alle medlemmene og be om et nytt nominasjonsmøte.

For å kunne innkalle til et nytt nominasjonsmøte, må en tredel av partiets medlemmer stille seg bak kravet om et nytt møte.

Lokallagsforman Kai Magne Nerås hadde i dag et møte med lokalpartiets arbeidsutvalg for å avgjøre om Hulaas kunne skrive brev. Det kunne han ikke.

— Vi kan ikke se at nominasjonsmøtet i oktober ikke ble holdt i henhold til gjeldende regler. Vi finner derfor ingen grunn til å holde et nytt møte selv om Stian Storbukås har trukket seg som ordførerkandidat, sier Nerås til NRK Sørlandet.

Venter til februar

Hulaas synes det er merkelig at partiet ikke vil la ham be om et nytt nominasjonsmøte.

— Å la medlemmene avgjøre, burde ikke være vanskelig i et parti som er sterk tilhenger av folkeavstemninger, uttalte han til fvn.no tidligere i dag.

Hulaas var skuffet over dagens beslutning, men avventer nå situasjonen til kommunerevisjonens granskningsrapport foreligger.

— Da får vi vite hvilken vei det går, sier Hulaas.

Granskningsrapporten skal være ferdig 21. februar. I prinsippet er det da for sent å fjerne Storbukås fra førsteplassen, siden fristen for nye nominasjoner er 15. februar.

— Hvis det blir en slik avgjørelse som jeg frykter, ikke håper, men frykter, går jeg ut i fra at man får tillatelse til å endre på listen, sier Halvor Hulaas.

I granskningen skal kommunerevisjonen avgjøre om Storbukås hindret ett av gruppens to kvinnelige medlemmer i å delta på et møte som folkevalgte.