18.45 (onsdag 3. mars): En 26 år gammel kvinne blir truet til å gi fra seg bilen sin ved Gullskogen senter i Drammen. Mannen som truer henne har med seg en kniv.

03.28 (torsdag 4. mars): En 27-år gammel mann fra Arendals-området nekter å stoppe for en politikontroll ved E 18 nær Arendal. Ifølge politiet var det en sporadisk rutinekontroll. Patruljen ber om bistand fra en patrulje som befinner seg i Grimstad-området.

03.28: Patruljen der Børge Ivarsen er med blir sendt ut. Han kjører fra Biesletta sammen med en kollega. Når de kommer til avkjørselen ved Rykene begynner Ivarsen å legge ut spikermatte for å stoppe bilen. Han holder på med dette når bilen nærmer seg.

03.32: Ivarsen blir påkjørt av bilen som kommer imot, og bilen fortsetter videre vestover mot Kristiansand. Den andre polititjenestemannen starter umiddelbart livredning.

03.40: Hundepatruljen fra Arendal stenger E 18 vest for Grimstadporten, mens en politipatrulje fra Tvedestrand og Risør stengte veien øst for tunnelen.

03.46: Lege og ambulanse ankommer ulykkesstedet.

03:41 Tilstanden til polititjenestemannen blir beskrevet som livstruende. Helsepersonell arbedeider intenst med Ivarsen.

03:53: 27-åringen kjører vestover, men snur etter å ha passert Kristiansand. Han snur og kjører i retning Hannevika.

03:56 Den antatte gjerningsmannen blir pågrepet ved Hannevika i Kristiansand. Han blir sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand etter pågripelsen. Bilen har pløyd gjennom snøen for å unnslippe politiet og har store skader. Det viser seg at det er den samme bilen som ble stjålet i Drammen onsdag kveld.

04:00: Politimesteren og stasjonsjefen i Grimstad blir orientert.

04.10: Børge Ivarsen blir brakt til Sørlandet sykehus Arendal i ambulanse.

05.30: Børge Ivarsens kollegaer får beskjed om at livet ikke sto til å redde. I løpet av de neste morgentimene blir Ivarsens nærmeste pårørende varslet.

08.00: Kriminalteknikere arbeider ved ulykkesstedet. Veien er fortsatt stengt i begge retninger og det har dannet seg lange køer på omkjøringsveien over Vik.

09.00: Politiet holder pressekonferanse i kantina på Kristiansand politistasjon. Politimester Kirsten Lindeberg og operasjonsleder Bård Austad er til stede. Lindeberg sier at spesialenheten er koblet inn i saken. Selv har de satt i gang de rutinene de har for å ta vare på etterlatte etter en sånn tragisk hendelse.

09.43: — Dette er en forferdelig tragedie som rammer mannens familie og hele politietaten, sier leder av politiets fellesforbund, Arne Johannessen til fvn.no.

10.27: Saken vekker stor nasjonal interesse. – Det er med stor sorg jeg har mottatt budskapet om at en polititjenestemann døde under utførelse av sin tjeneste i Agder politidistrikt i natt, sier justisminister Knut Storberget til NTB.

10.55: Kollegaer og kontoransatte ved Grimstad politistasjon samles til minnestund på ulykkesstedet. Blomster og lys blir lagt ned på ulykkesstedet.

12.00: 27-åringen får vite at politimannen han har kjørt ned er død. Han får beskjeden av advokat Thor Bache-Wiig. 27-åringen ligger da på Sørlandet sykehus Kristiansand. - Han er svært nedbrutt og lei seg, sier Bache-Wiig.

13.30: Politiet går ut med siktelsen mot 27-åringen. Mannen blir siktet for uaktsomt drap. Politiadvokat Leif Aleksandersen sier til Aftenposten at siktelsen kan bli utvidet etter at mannen er avhørt.

14.30: Ny pressekonferanse. Denne gangen er også politidirektør Ingelin Killengreen til stede. Hun sier at spesialenheten for politisaker ikke har begynt å jobbe med saken. Politimester Kirsten Lindeberg har bedt om at statsadvokaten oppretter settepolitimester i saken. Det innebærer at et annet politidistrikt vil etterforske saken.

19.00: Politimennene som har jobbet med saken, samles på Grimstad politistasjon. De skal gå gjennom det som har skjedd i løpet av dagen.

19.30: Nærmiljøet er preget av hendelsen. Børge Ivarsen var aktiv både i Klatreklubb og i Tae Kwon-Do Klubb.