Se hvordan Rosen tegner i videoen over.

KRISTIANSAND: – Jeg er en idiot, som gjør mange feil. Jeg håper folk kan le av meg og lære av mine feil, sier amerikanske Alex Rosen.

21-åringen lager tegneserie av alle de små og store hendelsene i livet sitt. Hver eneste dag blir tegnet ned på papir.

– Jeg så noen som gjorde dette og tenkte at jeg kunne gjøre det bedre. Derfor begynte jeg å tegne livet mitt for fire år siden, forteller Rosen.

– Tegneserien er morsom og sarkastisk. Om ikke annet får folk i alle fall noe kort og morsomt å lese når de sitter på do.

Siden august har Rosen fra USA studert ved UiA og bodd på hybel i Kvadraturen. Han sier grunnen til at han ville til Norge er at han elsker Turboneger og at han selv er halvt norsk.

Foreløpig har han kun skrevet ned hendelsene fra Kristiansand i sin loggbok, men planlegger å få tegnet dagene til tegneserier i løpet av kort tid. Han vil da gi ut «Alex in Norway» som egne tegneseriehefter.

– Tegneserien handler mye om mitt møte med andre mennesker. For eksempel spiste jeg frokost med en jente i dag og det blir en del av dagens tegninger. I tillegg til møte med Fædrelandsvennen, smiler amerikaneren.

Heftene selges i butikken Outland i Kristiansand.

Du kan se mer fra Rosens tegneserier på hjemmesiden hans.

PORTRETT: Alex Rosen vil tapetsere en tavle i Kristiansand med tegninger av seg selv for å reklamere for tegneserien sin. (FOTO: KRISTIN ELLEFSEN) Foto: Kristin Ellefsen