MANDAL: — Det føles for meg unaturlig at 16-åringer som ikke selv er myndige kan stemme i et valg. Jeg tror ikke de er modne nok til det, sa Solberg da hun besøkte en 9-klasse på Blomdalen ungdomsskole i Mandal onsdag formiddag.

Hun var på snarvisitt i byen, der det å snakke med elevene var en av postene. Mange av elevene ved skolen kan neste høst stemme ved kommune- og fylkestingsvalget som et prøveprosjekt i Mandal for 16-åringene. Det gjelder de færreste i klassen hun var i der de fleste fortsatt vil være 15 år, men på spørsmål rakte alle opp hånda at de ville ha stemt om de fikk sjansen.

— Ja, bruk stemmeretten – det er i alle fall viktig, smilte Solberg til dette.

Elevene spurte henne ellers om hverdagen til en politiker, hva hun tenkte om framtidens skole og hvordan hun ser på mastebråket i Hardanger.

Etterpå var hun på Tidemandsgården der hun møtte et 50-talls eldre. Her snakket hun om eldreomsorg, men fikk også spørsmål om boplikt og arveavgift. Og hun sa at Mandal er en viktig kommune for Høyre å «ta tilbake» etter at partiet mistet ordførerklubben ved valget for sju år siden.