KRISTIANSAND: 15-åringen var ute for å lufte seg og røyke sammen med en ansatt, da de to maskerte medhjelperne, en 16-åring og en 20-åring, kom til barnevernsinstitusjonen på Lund. Den ansatte følte seg truet, og mener at de to som kom hadde en kniv eller en et stikkvåpen med seg. 15-åringen, og den ett år eldre gutten, forsvant på moped, mens 20-åringen kjørte bort i sin bil.

Etterpå innlosjerte rømlingen seg på et hotell i Kristiansand sentrum, og han ble påtruffet av politiet klokka 10.55 i formiddag i Østre Strandgate og pågrepet. Litt senere ble de to andre pågrepet av politiet. Alle har vært til avhør, og 15-åringen blir tilbakeført St.Hansgården i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Det blir en strafferettslig oppfølging mot alle tre, får fvn.no opplyst.

Alle tre kjenner hverandre godt fra flere forskjellige sammenhenger, og de har operert sammen ved å begå kriminelle handlinger tidligere.

Skal bort fra Kristiansand

Til NRK Sørlandet bekrefter Stein-Atle Toresen i Barne-, ungdoms— og familieetaten i Kristiansand at 15-åringen skal bort fra Kristiansand.

– Vi ser at i denne gruppen påvirker ungdommene hverandre så mye, at vi må gå til det skrittet å skille dem geografisk, sier Toresen til NRK.

I følge Thorsen skal gutten flyttes innen tre uker.