KRISTIANSAND: — Ja, vi har et resultat av forhandlingene med Sparebanken Sør. Det skal vi nå gå gjennom, sa forhandlingsleder, eiendomssjef Ole Dag Myhrstad, da dørene ble lukket på ordførerens kontor for få minutter siden.

LES OGSÅ: Kjøp, kjøp, kjøp!

Hva resultatet går på, er helt uvisst i øyeblikket. Det kan ha kommet endringer i forhold til den skissen som Sparebanken Sør la fram for to dager siden. Da het det at kommunen skulle kjøpe Sør Arena for 100 millioner kroner, mot at sparebanken tok tap på 54 millioner. Samtidig forpliktet Start Toppfotball seg til årlig leie på seks millioner kroner, samt vedlikeholdsansvar.

På møtet som pågår de neste timene, er det Ole Dag Myhrstad, rådmann Tor Sommerseth og økonomidirektør Terje Fjellvang som orienterer politikerne, sammen med kommunens advokat Helge Tofte og Rambøll-konsulent Nina With Kristensen. Politkerne er medlemmene av kommunalutvalget: Ordfører Per Sigurd Sørensen (H), varaordfører Mette Gundersen (Ap), Trond Blattmann (Ap), Inger Skeie Hansen (H), Grete Kvelland Skaara (KrF), Jørgen Kristiansen (KrF) og Tor S. Utsogn (Frp).

I følge ordføreren tidligere i uken, vil det bli en rask avklaring hvis politikerne sier nei til kjøp. Da er det egentlig slutt på prosessen. Sier de ja til å gå videre, kan det gå lenger tid før en avklaring kommer. Et ja vil enten bety ja til nye samtaler med banken, eller ja til at det lages en politisk sak om kjøp av arenaen. Et kjøp vil i så fall endelig bli avgjort i bystyret 17. juni.