FROLAND: Totalt fire personer ble brakt til sykehus etter en ulykke på riksvei 42 ved Hynnekleiv mandag. En av de skadede måtte hentes av luftambulansen.

— Den ene bilføreren, som var på vei sørover mot Arendal, mistet kontrollen. Bilen kom over i motgående kjørefelt og traff en møtende bil i fronten, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Fire ungdommer

I bilen som kom over i motgående kjørefelt, satt fire ungdommer fra Grimstad. Den ene av dem, en 17 år gammel jente som satt i baksetet, ble brakt til Sørlandet sykehus i Arendal med luftambulanse. Jenta skal ifølge politiet ha pådratt seg nakkeskader.

Bilføreren, en 18 år gammel kvinne, ble sammen med en passasjer som satt i forsetet, brakt til legevakten for kontroll. Den fjerde passasjeren skal ha kommet fysisk uskadet fra kollisjonen.

I den andre bilen satt en 54 år gammel mann, også han fra Grimstad.

— Føreren av den andre bilen ble med ambulanse brakt til sykehuset i Arendal med smerter i ryggen, sier operasjonslederen.

- Ekstremt glatt

Flere ambulanser, luftambulansen, politiet og mannskap fra brannvesenet ble sendt til ulykkesstedet da meldingen kom inn klokken 11.20. — Begge bilene ble såpass skadet at de måtte taues inn, sier Andersen.

Glatt vei kan være årsaken til at den ene bilen kom over i feil kjørefelt.

— Det var ekstremt glatt på stedet, ifølge patruljen. Vi har varslet videre til Veitrafikksentralen, opplyser Andersen.

Avhøres

Riksvei 42 var delvis sperret mens opprydningsarbeidet pågikk.

Ulykken, som ifølge politiet skjedde i en 60-sone, vil bli etterforsket videre. De involverte skal avhøres om hvorvidt den kvinnelige bilføreren har holdt for høy fart etter forholdene.

— Hvorvidt det har skjedd noe lovstridig, får juristen vurdere etter hvert som saken blir ferdig etterforsket, sier operasjonslederen.