KRISTIANSAND: Posten setter i disse dager opp 20 postautomater i Norge. Målet er å gjøre det raskere å handle på nettet.

— Automaten vil komme på jernbanestasjonen i Kristiansand. Den vil bli plassert innendørs på venterommet, og vil være tilgjengelig fra 06.30 til 22, forteller informasjonssjef Eivind Rossen i Posten Norge, til fvn.no.

I kampen om stadig å levere raskere importeres nå postautomatene fra Tyskland til Norge. Målsetningen er ifølge Rossen rask levering og lange åpningstider.

- Hvor raskt vil man få pakken?

  • Det er avhengig av når på døgnet man bestiller. Den vil nok fylles opp utifra trafikk. Sånn sett regner jeg med at vi vil ha oppfylling ut fra den logistikken vi har. I dag vil det si to til tre ganger i døgnet, sier Rossen.

Mange nettbutikker ligger på strekningen mellom Oslo og Kristiansand. I beste fall vil man kunne hente pakken sent samme dag som man bestiller.

— Når man går inn på nettbutikker, som for eksempel Netthandelen.no og Komplett.no, vil man få opp alternativ om levering i postautomat.

For alle som håper at det vil bli billigere å handle på nettet, er meldingen imidlertid ikke oppløftende. Prisene vil trolig bli som tidligere.

— Det er sånn sett avsender som bestemmer hva det vil koste å benytte de forskjellige fraktformene. Noen velger å legge det inn i produktprisen, andre på toppen av varen, avslutter Rossen.

Netthandelen AS i Kristiansand har kunder over hele landet. Terje Marcussen i Netthandelen tror den nye muligheten blir populært for en del kunder.

— Det blir nok interessant for noen, mens det ikke betyr like mye for andre, sier Marcussen, til fvn.no.