KRISTIANSAND: Tillitsvalgt Torleiv Sædberg i Cristianssands Bryggeri (CB) er klar for å lede rundt 50 organiserte ut i streik om forhandlingene mellom LO og NHO ikke kommer mål.

— Streikeviljen virker å være stor. Folk er opptatt av at når man skal ut av arbeidslivet skal det skje på verdig måte. Man skal ikke måtte leve som minstepensjonister når man går av, sier Sædberg til fvn.no.

Signaliserer streikebryteri

Sædberg er tillitsvalgt på en av de litt over 20 bedriftene på Sørlandet som vil bli tatt ut om det blir streik fra torsdag morgen.

Han er redd mellomledere og toppledelse vil tre inn for å utføre oppgaver som vanligvis utføres av medarbeidere som kan bli rammet av streiken.

— Den lokale ledelsen i Kristiansand har sympati, men administrasjonen vår i Bergen kjenner jeg ikke holdningen til, men de har signalisert at de vil kjøre på med streikebryteri, forteller Sædberg.

Redd produksjonen tvinges i gang

Om streiken blir langvarig er fagforeningslederen redd bedriftsledelsen selv vil sette produksjonen i gang ved fabrikkanlegget i Setesdalsveien.

— Bedriften aksepterer at ledere og toppledere gjør oppgaver de vanligvis ikke gjør. Tapperiet vil stoppe opp har jeg blitt fortalt, men hva som vil skje når ting presser på, vet vi ikke, sier Sædberg.

Er dere klare for langvarig streik?

— Ja, avslutter Sædberg.