HOVDEN: Siden 2005 har antallet påskeskader vært synkende hos Røde Kors. I fjor ble 111 skader registrert, men i år blir tallet noe høyere. Likevel er informasjonsansvarlig Alfred Georg Klausen i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps godt fornøyd med påska.

I begynnelsen av påska fryktet Klausen at folk skulle ta større risiko når påskehelga nærmet seg, men påskehelga fant sted uten de helt store skadene.

— Helga har forløpt rolig i store trekk. Det har vært noen småskader. Det går i gnagsår, små kuttsår og noen forstuinger, men ellers har det vært få kuttskader, forteller Klausen til fvn.no.

I forhold til tidligere år går antallet skader i terrenget ned, mens skader i alpinanleggene er stigende.

— Stort sett har folk vært flinke. Noen har gått i løyper som ikke har vært oppkjørte. Særlig i de to uværsdagene var det en del løyper som ikke oppkjørt, men de som har gått utenfor oppkjørte løyper har stort sett vært kjent i området og vet hvor de gamle løypene har gått, forteller Klausen.

Påska 2008 vil av Klausen huskes for stort sett godt vær og godt forberedte påsketurister.

— Været har godt i store deler av påska, men vi hadde jo uvær skjærtorsdag og langfredag og det gjorde at folk holdt seg inne. Det virker som at folk har kost seg i påska og at de har nytt været. Folk har forberedt seg godt og det har generelt vært lite skader, sier Klausen.