KRISTIANSAND: Fvn.no har i år fulgt påsketrafikken tett, og en oppsumering av tallene vi har fått fra UP fra starten på påsken fredag 14. mars til og med mandag 24.mars viser at i alt 183 bilister har blitt ilagt et forenkla forelegg på grunn av for høy hastighet. I tillegg har fem mistet lappen.

— Jeg er ganske fornøyd med påsketrafikken i år. Spesielt fornøyd er jeg med at det i år er blitt tatt langt færre på riksvei 9 som tidligere har vært en problemstrekning, opplyser UP-sjef Steven Hasseldal til fvn.no.

Høyeste målte hastighet var 90 km/t i en 60-sone, og 83 km/t i en 50-sone.

— Det er det høyeste. Det har ikke vært de ekstreme tilfellene denne påsken, sier Hasseldal.

Lite trafikk

Han kan fortelle at UP i dag var mannsterke ute langs veien for å ha et øye på bilistene på vei hjem fra påskeferien.

— Det var noe mindre trafikk en forventet i dag. Jeg tror mange har reist hjem litt tidligere. På rv 9 var det puljevis trafikk, mens det på rv 42 var veldig lite trafikk, sier han.

— Det var oppløftende på riksvei 9 til og fra Hovden. Der virker det som om folk har vært flinke til å holde køen, sier Hasseldal.

Ifølge Hasseldal kjørte de fleste bilistene på rv 9 og rv 42 ganske pent, mens det på E 18 var litt mer brokete.

Dette var resultatet av mandagens kontroller:

E 18: 20 forelegg, og et førerkortbeslag ved Lillesand.

Evjetun: Fem forelegg.

Rv 9 ved Kilefjorden: Seks forelegg.

Rv 42 ved Tonstad: Elleve forelegg, og to gebyr for manglende bilbelte.

Onsdag 19. mars:

68 forelegg for å ha kjørt for fort.

Mandag 17. mars:

53 forelegg for å ha kjørt for fort.

Fredag 14.mars

20 forelegg for å ha kjørt for fort.

— I tillegg til dette har vi i løpet av påsken inndratt fem førerkort. Vi har også hatt en del promillekontroller og der er ingen blitt tatt og det er jo oppløftende, forteller han.

Rekordmange kontroller

Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland har denne påsken hatt flere kontroller, og brukt mer ressurser enn noen gang for å ta fartssyndere.

— Jeg både tror og håper at det har gitt resultater. I forkant av påsken gikk vi ganske markant ut å opplyste om rekordmange kontroller i påsken, og jeg håper det har ført til at folk har tenkt seg om to ganger når de har satt seg bak rattet på bilen, sier Hasseldal.