ARENDAL: Operasjonsleder John Repstad bekrefter til Fædrelandsvennen at en av dem som er skutt er alvorlig skadd, og er blitt fløyet til Oslo universitetssykehus for behandling.

To andre personer ble også truffet. De er lettere skadet.

Like over klokken 02.00 natt til lørdag kom en mann i 20-årene kjørende til en fest eller selskap utenfor Arendal. Der avfyrte han flere skudd mot flere av gjestene. Det var 10 - 13 personer til stede da skuddene smalt.

Politiets krimteknikere på åstedet natt til lørdag Foto: Baard Larsen

Flere skudd

– En person har kommet til stedet og har avfyrt flere skudd. Og så reist fra stedet, sier innsatsleder Bernt Byklum Bjerke til Fædrelandsvennen.

Gjerningspersonen stakk etterpå fra stedet i bil. Politiet startet jakten, og en 26 år gammel mann ble pågrepet i firetiden i natt. Dette ble bekreftet av politiet klokka 04.27.

– Mannen er foreløpig ikke avhørt, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt ved 14.15-tiden.

Mannen hadde da heller ikke fått oppnevnt forsvarer.

– Det er mulig han først blir avhørt i morgen, men vi ønsker å gjøre det så fort som mulig, sier Repstad.

Siden den siktede ikke er avhørt, ønsker politiet å si minst mulig om hva som har kommet frem i de andre avhørene.

– Vi ønsker hans frie forklaring før vi går ut med noe, sier Repstad.

Merket ikke skuddet

Et vitne politiet snakket med, hadde problemer med å gå. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at vitnet ikke hadde merket at han var truffet.

Alle de tre som ble truffet er menn mellom 20 og 30 år. Alle var ved bevissthet da de ble kjørt til sykehus med ambulanse.

Politiets krimteknikere har undersøkt stedet. Politiet bekreftet overfor Fædrelandsvennen at de tre mennene ble skutt med hagle.

Skutt i beina

– Foreløpig opplysninger er at de er skutt i beina, skrev politiet i Agder klokken 02.07, da hendelsen ble kjent.

– Innsatsleder på stedet opplyser at én av de skadde er betegnet av helse på stedet som alvorlig, de to andre lettere skadd, skriver politiet.

En mann er alvorlig skadd og to er lettere skadet etter å ha blitt skutt på med hagle i en enebolig på Stoa natt til lørdag. Foto: NTB scanpix

En rekke vitner

Operasjonsleder Vidar Arnesen fortalte ved 07.30-tiden de har tatt imot 7 - 10 vitneforklaringer etter hendelsen. Flere av disse ble avhørt igjen utover formiddagen.

– Vi skal derfor få hendelsesforløpet godt belyst, sier Arnesen.

Han legger til at flere av vitnene til hendelsen er svært rystet, og vil bli ivaretatt av helsepersonell.

– Enkelte av dem har snakket med kriseteamet ved legevakten i Arendal, opplyser politiet.

De har ikke opplysninger som tilsier at gjerningspersonen har vært på stedet tidligere på kvelden eller natta. Han kom til stedet med bil like før skyteepisoden.