GRIMSTAD: Petter N. Toldnæs (44) er kjent både som politiker for Venstre og som kommunikasjonssjef i Grimstad kommune. Han døde torsdag kveld.

Grimstad kommune skriver i en pressemelding at Toldnæs selv valgte å avslutte livet. Ifølge kommunen er denne informasjonen gitt i forståelse med og etter ønske fra familien.

Minnestund

Kommunedirektør i Grimstad kommune, Magnus Mathisen, var Toldnæs sin nærmeste overordnede.

– Dette er først og fremst veldig trist. Vi har mistet en dyktig og god kollega. Han var markert utad og var et godt ansikt for Grimstad kommune som veldig mange kjente. Vi har verdsatt all den innsatsen han har gjort for kommunen over flere år. Akkurat nå går våre tanker til hans familie og hans nærmeste, sier Mathisen til Fædrelandsvennen.

Fredag morgen måtte han informere de nærmeste kollegaene av Toldnæs om at Toldnæs var død.

Deretter ble de andre ansatte på kommunehuset informert.

– Vi har hatt en minnestund i kommunestyresalen på rådhuset. Vi har også hatt psykososialt kriseteam til stede for å ha samtaler for de som måtte ha behov for det. Og så har vi forsøkt etter beste evne å ta vare på hverandre, sier Mathisen.

Lokalpolitiker

Petter N. Toldnæs har hatt flere verv innen politikken i Agder. Han ble valgt inn i bystyret i Lillesand i 2011 der han også var gruppeleder for partiet. I 2017 var Toldnæs Venstres stortingskandidat i Aust- og Vest-Agder.

Petter Toldnæs har også vært fylkesleder for Agder Venstre og medlem av sentralstyret.

Grimstad kommune flagger fredag på halv stang i forbindelse med kommunalsjefens bortgang. Foto: Marie Kalvehagen