STOLTE: Her er kransen overrakt. Byggmester Jan Erik Flaa synes det er stas å bygge barnehage til sønnen Mathias og vennene hans. Mathias napper stolt i pappas jakke. Videre mot høyre Håkon Klokkhammer, Nora Grødum Hovland og Johannes Korsvik Netland. Foto: Helge Corneliussen
TEGNET: Barna i museumsbarnehagen har tegnet til kranselagsfesten. Tegningene skal håndverkerne få som takk for jobben så langt. Fra venstre Sara Kallstøl Nyhaven, Tyra Aamlid, Kamomilla Kjellsen Kverneland, Håkon Klokkhammer, Johannes Korsvik Netland, Mathias Flaa, Frida Aamlid og Nora Grødum Hovland. Foto: Helge Corneliussen
FERDIG: Barnehagebarna har pyntet kransen med tøyfiller. Nå er den endelig ferdig. Fra venstre Nora Grødum Hovland, Mathias Flaa, tvillingene Tyra og Frida Aamlid, Sara Kallstøl Nyhaven og Kamomilla Kjellsen Kverneland. Foto: Helge Corneliussen
BESØK: Mathias besøker pappa Jan Erik Flaa rett som det er på byggeplassen, som ligger like ved siden av museumsbarnehagen på Tveide. Foto: Helge Corneliussen
STOLTE: Mathias Flaa, Håkon Klokkhammer, Nora Grødum Hovland og Johannes Korsvik Netland poserer stolt foran nybygget som skal inneholde barnehage og museum. Foto: Helge Corneliussen

BIRKENES: Men så har barna forberedt seg i lang tid. De har øvd og øvd, spesielt på to viktige sanger. ABC-sangen og sangen om kua mi. Nå sitter de.

Dessuten har de tegnet til alle snekkerne, elektrikerne, rørleggerne og ikke minst til de som har lagt på taket.

For uten tak ville det ikke blitt kranselagsfest på tirsdag. Heller ikke noen krans.

Klikk på bildene til venstre for å se barna synge! Men nå er tiden inne. Fredag fikk Fædrelandsvennen overvære generalprøven til festen i museumsbarnehagen på Tveide i Birkenes.

Da den siste tøyfilla var surret fast på kransen, startet jobben med å bære den svære grei bort til byggeplassen.

— Den er tung, kom det fra hele gjengen, men de beit tennene sammen og tok i.

Stolt av pappa

Ekstra stolt var Mathias Flaa. Den tre år gamle krabaten kunne fortelle at det er pappa som, er sjefen på nybygget. Pappa skulle også ta i mot kransen og henge den opp på taket.

— Pappa er superflink, mente Mathias, og det har han helt rett i.

Alle er nå veldig spente på hvordan det skal gå på tirsdag. Det kommer mye folk. Men aller mest spente er de på hvordan den nye barnehagen blir og når den åpner.

Har tyvtittet

— Vi har stadig vært borte og tyvtittet. I den nye barnehagen blir det blant annet et rom for vannlek og rom med stemningslys. Dette blir gøy for oss også, sier Thomas Erland Thomassen, som jobber i museumsbarnehagen.

Han forteller om stor interesse for å komme inn i den nye barnehagen, når den står ferdig til barnehagestart over sommeren.

12 millioner

Spente er også museumsfolka, som skal dele det nye bygget med barnehagen. Birkenes bygdemuseum får blant annet et stort og sårt tiltrengt lager i nybygget, i tillegg flere andre rom som vil gjøre museumsarbeidet enklere.

Museumsdelen av bygget blir ikke ferdig til høsten. Her skal mye gjøres på dugnad. Totalt kommer nybygget på rundt 12 millioner kroner.

Hør barna prøvesynge på fvn.no