Brannvesenet strødde bark i veibanen, etter diesellekkasjen forårsaket av lastebilen til høyre.
Brannvesenet strødde bark i veibanen, etter diesellekkasjen forårsaket av lastebilen til høyre. Foto: Tormod Flem Vegge
Veibanen ble tilsmurt av diesel på grunn av at lekkasjen fra lastebilen som står parkert i busslomma til høyre i bildet. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: - Sjåføren sier at drivakselen trolig brakk, og at den slo hull på drivstofftanken, forteller Roy Jacobsen, utrykningsleder for Kristiansansregionen brann og redning.

Rundt klokken 15 fikk brannvesenet melding om at lastebil hadde forårsaket dieselsøl på E 39 i Hannevika i Kristiansand. 500 liter diesel skal ha rent ut i veien.

Sjåføren fikk kjørt inn til siden, inn til busslomma ved Hennig-Olsen Is, før brannvesenet ankom stedet.

Dieselsøl i hele Hannevika

Da hadde en strekning i Hannevika blitt sølt til med diesel. Personbilene som passerte stedet, sørget for at dieselen ble smurt utover et større område i østgående kjøreretning i Hannevika.

Brannvesenet strødde bark i veibanen, etter diesellekkasjen forårsaket av lastebilen til høyre. Foto: Tormod Flem Vegge

— Hele veibanen opp mot Xstrata er full av diesel, konstaterte Jacobsen.Brannvesenet strødde absorberende bark rundt lastebilen, for å hindre større spredning av dieselen.

Strødde sand i veibanen

En strøbil ble rekvirert, for å strø kjørebanen.

— Et par lass med sand må nok til, før vi er ferdige. Senere i kveld vil veibanen feiet, forteller André Myren, operatør ved NCC.

Uhellet forårsaket en kort periode køer forbi stedet. Viking fjernet lastebilen fra området, etter først å ha tappet bilen for diesel.