ARENDAL: — Jo, her var det litt av hvert, sier han når han får dagens utgave av Fædrelandsvennen og Agderposten slengt på bordet foran seg i administrasjonens møterom i Arendal onsdag.

Sammen med direktør Jan-Roger Olsen, fagdirektør Per Engstrand og klinikksjef Nina Iversen får han en rask briefing på en situasjon - som har sett bedre ut for Sørlandet sykehus.

Mislykkede tarmkreftoperasjoner, dårligere overlevelsestall, strid om barnesenteret og et investeringsbehov på 1,7 milliarder kroner er noen av utfordringene som møter ham.

DÅRLIGE NYHETER: Da styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum, ankom Sørlandet sykehus Arendal onsdag morgen, ble han møtte med dystre overskrifter i Fædrelandsvennen. Foto: Steinar Vindsland

Helse Sør-Øst er eier av Sørlandet sykehus, og Oksum er til stede for første gang siden han for godt og vel ett år siden ble utpekt som styreleder for Norges desidert største helseregion. Med seg som nestleder har han en av Sørlandets gjennom tidene mest profilerte politikere, Ansgar Gabrielsen fra Lindesnes, men han er ikke med på denne signingsferden.

Oksum skal først besøke barnesenteret i Arendal. Der pågår det en full strid om fordeling av oppgavene mellom Kristiansand og Arendal. Et av stridstemaene er om flere syke barn heller skal sendes til Kristiansand for behandling, enn til Arendal. Det pågår nå en intern prosess som skal være ferdig i mai, med forslag til løsninger.

Deretter skal Oksum få se et av Norges fremste senter for behandling av hjerteinfarkt, pci-senteret. Senere på dagen skal han til Kristiansand der han blir vist rundt på operasjonssalene, og deretter til Senter for kreftbehandling.