ARENDAL: Voldtekten skal ha skjedd i en leilighet i nærheten avArendal sentrum natt til søndag. Mandag og tirsdag ble de tre siktede fremstiltfor varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett.

— Vi ba om fengsling i fire uker forto av dem og to uker for den tredje. Vi ba også retten om å ilegge samtligefull isolasjon i to uker, sier politiadvokat Håvard Ryengen i Agderpolitidistrikt.

De tre ble pågrepet etter at offeret selv oppsøkte politiet.

- Vi ble oppsøkt av den fornærmedekvinnen, som fortalte at hun hadde blitt utsatt for overgrep, sier Ryengen.

Han ønsker ikke å uttale seg detaljert om hva kvinnen harforklart.

- Frivillig sex

De tre siktede, som er bosatt forskjellige steder i Agder,nekter straffskyld for voldtekt. Politiet etterforsker nå saken videre.

— Vi har vært på åstedet og gjorttekniske undersøkelser. Det gjenstår flere undersøkelser og vi vil foreta flereavhør. Den fornærmede kvinnen og de tre siktede skal også avhøres på nytt, sierRyengen.

Advokaten til den yngste av de siktede, en 23 år gammelasylsøker, bekrefter at 23-åringen nekter straffskyld.

— Han erkjenner at han har vært idenne leiligheten sammen med fornærmede, men benekter å ha gjort noestraffbart. Han har forklart at det har vært en seksuell kontakt, men at dennevar frivillig og uten noen form for tvang, sier 23-åringens forsvarer, CarlHenning Leknesund, til Fædrelandsvennen.

Anker fengslingen

Forsvareren til 25-åringen, Ove Andersen, opplyser at ogsåhans klient nekter straffskyld. 25-åringen, som er norsk statsborger, blemandag fengslet i fire uker av Aust-Agder tingrett.

- Han bestrider at det har skjedd noestraffbart og vil anke fengslingskjennelsen til lagmannsretten, sier Andersen.

Ole Joakim Devold, som representerer den siktede 31-åringen,bekrefter at også hans klient benekter å ha gjort noe straffbart.

— Han nekter straffskyld. Utover detønsker jeg ikke å kommentere omstendighetene rundt saken, sier Devold.