SIKRER SPOR: Krimteknikerne brukte flere timer på å undersøke åstedet. Foto: Kjetil Nygaard
LETER: Politiet leter etter gjenstander som kan være brukt i den kriminelle handlingen i Dronningens gate. Foto: Kjetil Nygaard
SØKER: Her undersøker politiet busker ved Kongens gate skole. Store politistyrker leter etter noe i området der voldsepisoden fant sted. Foto: Kjetil Nygaard
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere går inn i leiligheten over tatoveringssalongen i Dronningens gate. Foto: Kjetil Nygaard
STORT POLITIOPPBUD: Flere politibiler var i Dronningens gate fredag formiddag. Foto: Kjetil Nygaard

Se flere bilder over.

KRISTIANSAND: — De to personene skal ha blitt overfalt i leiligheten, sierHans Petter Sandell, leder ved personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen klokka 12.40. Han opplyser at de to skadede er polske menn på 29 og 40 år gamle.

- De har fått omfattende skader, blant annet fra stikkvåpen, sier Sandell.

SE VIDEO: - Vi rykket ut med det vi hadde av mannskaper

Han sier videre at de to ikke er kritisk skadet.

— Vi har sendt politifolk til sykehuset for å avhøre dem nå, sier han videre.

Det var ved 10.30-tiden fredag at politiet startet aksjonen i Dronningens gate i Kristiansand sentrum. Flere ambulanser var også på stedet.

Ingen mistenkte

Sandell vil ikke si hva de to polske mennene sa i avhør.

— De er avhørt, og skal avhøres igjen. Alt jeg kan si er at de er alvorlig, men ikke kritisk skadet, sier han.

Han vil heller ikke si noe som helst om hva slags spor krimteknikerne har sikret i og rundt leiligheten.

— Vi har ingen mistenkte. Saken er ikke oppklart, så da må vi holde kortene tett til brystet. Det kan fort bli problematisk å dele opplysninger med offentligheten i en slik sak, sier Sandell.

Leter etter gjernings- personer

Politiet bekreftet overfor Fædrelandsvennen rett over klokka 12 at de leter etter én eller flere gjerningspersoner.

— De to som er brakt til sykehus er fornærmede i saken. Vi jakter nå på en eller flere gjerningsmenn, sier leder for ordensavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen.

Innsatsleder Eyvind Formo. Foto: Torstein Øen

Ifølge Tallaksen har språkproblemer foreløpig gjort det vanskelig å få et klart bilde av hendelsesforløpet.— Vi vet ikke noe om gjerningspersonene ennå. Det er ingen mistenkte i saken, sier Hans Petter Sandell klokka 12.40. De to mennene ble tidligere i formiddag brakt ut fra leiligheten på båre. De ble kjørt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse.

Ser i søppelkasser

Klokka 12 lette politiet etter spor i området rundt leiligheten. De kikket i busker og søppelkasser rundt leiligheten, blant annet i Holbergsgate.

- Det er normal prosedyre at vi leter etter gjenstander som kan være brukt i den kriminelle handlingen, sier politiets innsatsleder Eyvind Formo til Fædrelandsvennen.

Politihunden søkte etter spor i og rundt leiligheten. Foto: Kjetil Nygaard

I tillegg var en politihund inni leiligheten i formiddag. Ved 13-tida kom politipatruljen ut av leiligheten og startet søk rundt bygningen.— Politihundens oppgave er å søke etter ting som kan ha med den straffbare handlingen å gjøre, sier Formo.

Han vil ikke si om politihunden fant noen spor i leiligheten.

Undersøkt av kriminalteknikere

To kriminalteknikere fra politiet undersøkte leiligheten de to skal ha blitt skadet i i formiddag.

SIKRER SPOR: Krimteknikerne brukte flere timer på å undersøke åstedet. Foto: Kjetil Nygaard

Dronningens gate er sperret av i ett felt der hendelsen skjedde. Det er mye politi i området, og beboere i leiegården blir avhørt. Politiet har også snakket med personer i bedrifter rundt leiligheten.Ifølge en Fædrelandsvennen-tipser var det ved 11-tiden fem-seks politibiler på stedet og flere ambulanser.

Operatøren ved AMK-sentralen bekrefter at de sendte to ambulanser til stedet klokka 10.38 fredag. Politiet rykket ut til stedet etter å ha fått melding fra AMK klokka 10.50.