KRISTIANSAND: — Jeg er ganske stolt av meg selv nå. Jeg skal trene mye fremover. Disse kiloene skal bort, sier Tangstad til Fædrelandsvennen etter at hun lørdag kom seg gjennom 10 kilometeren i Sommerløpet.

Tårene trillet ned langs kinnene da hun rørt kom over målstreken.

— Jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare det. Men da vi kom oss av gårde kunne jeg ikke snu. Det var veldig tungt underveis, men jeg er glad det er over nå, sier Ann Christine Tangstad.

Hun fortsetter:

— Jeg var veldig glad for å komme til mål. Jentene mine sto og heiet meg over målstreken. Det var rørende. Dette kommer jeg til å huske lenge.

Vektreduksjon og giftemål

RØRT TIL TÅRENE: Etter målgang var Ann Christine Tangstad (30) veldig rørt. Da hun så barna sine heie henne over målstreken, klarte hun ikke å holde tilbake tårene. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

2. september skal hun operere bort store deler av magesekken og gjennomgå en omfattende vektreduksjon. Til det må hun gå ned seks kilo denne måneden.— Jeg skal trene mye fremover. Nå er det ingen vei tilbake. Jeg ville gjøre det i fjor, men da ble jeg gravid. Derfor måtte jeg utsette det. Men nå er jeg i gang, sier venndølen, som fyller 31 år til onsdag.

Neste år skal hun og Kenneth Eriksen gifte seg. Da skal formen være en helt annen.

— Det er min største motivasjon: Jeg ønsker å være i god form når jeg skal gifte meg, sier Tangstad, og fortsetter:

— Da skal jeg være tynn. Det skal gå gradvis nedover. Jeg skal stå på.

Med seg rundt den ti kilometer hadde hun venninnen Ina Merethe Fredriksen, som feiret sin 30 årsdag lørdag. Tangstad mener hun ikke kommet seg rundt uten jubilanten.

— Heldigvis hadde jeg med meg Ina. Hun kom med gode oppmuntringer underveis, og det var viktig. Jeg hadde ikke klart det uten henne, sier venndølen.

Stolt bror og løpsgeneral

Hun er halvsøster til løpsgeneral Finn Kollstad. Han var veldig stolt av henne etter målgang.

— Jeg er en stolt storebror akkurat nå. Jeg utfordret henne og hun gjorde det. Jeg er veldig imponert. Det er første gang hun konkurrerer i noe som helst. Hun er et symbol for mange, sier Kollstad.

Han mener det er slike personer som henne som gjør Sommerløpet til en folkefest.

— Dette løpet handler ikke bare om å komme seg først til mål. Det er også dem som er bakerst i køen, som ikke trener så ofte. Ann Christine er et forbilde med det hun gjorde i dag. Forhåpentligvis kan hun få enda flere ut av sofaen og være med i løpet neste år, sier Kollstad.

Tangstad selv skal delta i Sommerløpet også neste år, men da i langt bedre form enn tilfellet var denne lørdagen.

— Jeg har så mye å bære på. Neste år skal det være borte. Da skal jeg ha bedre forutsetninger for å løpe fortere, sier Ann Christine Tangstad.