KRISTIANSAND: — Det er fint å skaffe folk et tilbud slik at de slipper å fryse ihjel om vinteren. Selv om vi ikke har plikt til å gjøre det, sier kommuneoverlege Vegard Vige.

Kommunen har kommet til at lokalet i Setesdalsveien der Pedagogisk lekesenter holdt til tidligere, er et egnet sted for tiggerne i vinter.

Vegard Vige sier de er klar over at det blir reaksjoner.

— Men vi har prøvd å finne en form slik at det ikke skal bli problemer, sier han.

Frivillige

I forslaget som skal opp til politiske behandling, er dette hovedpunktene for hvordan det unike tilbudet skal drives:

Bygget skal være åpent for overnatting fra 1. desember til slutten av mars.

Fra kl 20.00 til 21.00 om kvelden skal tiggere kunne registrere seg for overnatting. De ansvarlige tar imot nye overnattende fram til det er fullt.

Det skal koste 20 kroner å overnatte.

Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen skal drive tilbudet, men kommer til å knytte til seg andre frivillige.

Kritiske

Mange av byens politikere lokalpolitikere synes dette er en dårlig plassering. De mener bydelen har fått nok, og viser til at blant annet overgangsboligene ble lagt til Grim.

— Det kan være nyttig å se på hvilke bydeler som har den største belastningen. Og dette ligger nærmest inn på tunet til en annen, sa ordfører Arvid Grundekjøn under møte i formannskapet på onsdag.

Saken har ennå ikke kommet til formannskapet, men politikerne har gjennom Fædrelandsvennen fått med seg at Grim kan være aktuelt.

— Da vi vedtok overgangsboligen, vedtok vi også at nå har Grim fått sitt, sa Mette Gundersen (Ap).

Sier nei

Hans Otto Lund (H) ønsket at formannskapet allerede nå sier klart ifra om at saken skal stanses. Resten ville vente til saken kommer til politisk behandling.

— Vi skal ikke komplisere dette mer enn nødvendig. Vi løste det enkelt i fjor. Det er når du har en akutt situasjon, at vi skal ha et tilbud, sa Terje Næss (Ap).

På Grim?

Det er formannskapet som har bedt administrasjonen komme med en konkret sak om et tilbud for tiggerene. Forslaget om et slikt tilbud kom opprinnelig fra Dag Vige (V).

Han forstår ikke reaksjonene fra sine politikerkollegaer og minner om at bygget ligger like ved Gartnerløkka. Derfor mener han det blir feil å argumentere med at tilbudet kommer på Grim.

Han mener også at naboene kan ta det med ro.

— Jeg skjønner at naboene blir urolige. Men det er nok mange som ser spøkelser på høylys dag. Det er ikke nødvendig å frykte disse menneskene mer enn andre, sier Vige.