KRISTIANSAND: Det var 23. oktober i fjor at en Land Rover Freelander og en Volkswagen Caravelle kolliderte på Trysnesveien i Søgne.

Begge bilene ble, ifølge tiltalebeslutningen, påført store materielle skader. Påtalemyndigheten mente at uhellet ble arrangert for å få utbetalt forsikringspenger for bilene.

I retten sa ingen av de fire mennene seg skyldige. Aktor ba om fire til fem måneders fengsel for de tiltalte. Politiet rykket ut da ulykkesmeldingen og fant ut at den ene bilen sto delvis nede i en grøft.

De tiltalte opplyste at saken ikke var en forsikringssak. I desember ble forholdet meldt til forsikringsselskapet og saken ble etter hvert anmeldt. Land Roveren ble kondemnert og forsikringsbeløpet ble holdt tilbake. Et vitne på stedet forklarte at Land Roveren hadde rygget bakover og krasjet inn i bilen på nytt etter det første krasjet.

Caravellen ble også kondemnert, men forsikringssummen var blitt utbetalt.

Utrederne fra DnB skadeforsikring og Tryg forsikring forklarte i retten at de mente at bilene hadde vært involvert i to sammenstøt. De tiltalte forklarte i retten at Caravellen kjørte først og at den ble påkjørt da bilen bak plutselig bråstoppet.

— Retten finner etter bevisførselen at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at tiltalte forsettlig har fremkalt et forsikringstilfelle, slik som beskrevet i tiltalebeslutningen, skriver Kristiansand tingrett i dommen.

— Med henvisning til forklaringene ovenfor kan retten etter den samlede bevisførsel ikke se bort fra eller helt utelukke det hendelsesforløp, slik som forklart av de tiltale, skriver retten videre.

De fire mennene ble dermed frikjent.