HOLDT I SJAKK: Her er varebilen med øltyvene sperret inne av tre biler, og politimennene Terje Erklev (t.v.) og Thomas Lande har kontroll på situasjonen. Foto: Didrik Hjort
OMRINGET: Her sitter Didrik Hjort inne i sin varebil, mens en sjåfør fra Hennig Olsen is også sperrer veien for øltyvene ved Kiwi Tangvall. Foto: Didrik Hjort
ORDNET OPP: Disse tre karene får sammen med en sjåfør fra Hennig Olsen is, æren for at politiet raskt fikk pågrepet øltyvene fra Kiwi Tangvall. Her er trioen på jobb ved en enebolig i Søgne en snau time etter hendelsen. Fra venstre: Didrik Hjort, Jon Hauge og Christoffer Brekke.
GIR HONNØR: - Uten hjelpen fra de tre bilene hadde vi ikke fått pågrepet tyvene så raskt, sier politimann Terje Erklev.

SØGNE: — Vi skylder disse karene en stor takk. Uten dem hadde vi ikke fått tak i tyvene så raskt, sier politimann Terje Erklev fra Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Tirsdag formiddag rykket politiet ut på en melding fra Kiwi Tangvall om at det var stjålet åtte sekspakninger med halvlitere øl fra butikken. Tyvene var imidlertid ikke kommet lenger enn til sin egen varebil, ettersom denne ble omringet av tre biler som var på stedet like utenfor butikken.

Den ene bilen tilhørte en sjåfør fra Hennig Olsen is, de to andre arbeidere i firmaet Hansen og Justnæs.

— Først skjønte jeg ikke helt hva som skjedde. Men så handlet vi kjapt, alle tre sjåførene. Han fra Hennig Olsen sperret fronten, og vi kjørte litt fram slik at vi dekket sidene på varebilen, forteller Didrik Hjort.

Oppdaget tyvene

Det var hans kollega Christoffer Brekke som først oppdaget tyvene inne i butikken.

— Jeg skulle betale i kassa da jeg så et par karer dytte ganske mange ølbokser under de automatiske portene noen meter unna. Hun i kassa satt med ryggen til, så jeg bare skrek ut "tyver!" Da la hun etter dem i full fart, forteller Brekke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HOLDT I SJAKK: Her er varebilen med øltyvene sperret inne av tre biler, og politimennene Terje Erklev (t.v.) og Thomas Lande har kontroll på situasjonen. Foto: Didrik Hjort

Didrik Hjort satt da og ventet i bilen på utsiden, og begynte først å le da han så en mann komme løpende med ølbokser i hendene.

— Jeg tenkte at det var da tidlig å starte en fest. Men like etter så jeg en mann til komme løpende, og så en butikkansatt like i hælene på ham igjen. De to karene hev seg inn i en bil, og prøvde å kjøre fra dama som fulgte etter. Heldigvis kom sjåføren fra Henning Olsen is kjørende inn på parkeringsplassen akkurat da. Han oppfattet situasjonen raskt og fikk stilt seg foran tyvenes varebil, rekapitulerer Hjort.

Fryktet for skytevåpen

Han anslår at det tok rundt fem minutter fra lastebilen var blitt innesperret til en patrulje med to politimenn var på plass ved butikken.

— Det var en litt spesiell ventetid. Jeg kunne se at det var flere menn inne i varebilen, og var først redd for at de skulle ha skytevåpen i bilen. Å gå ut til dem var ikke aktuelt, for å si det sånn. Men politiet kom raskt, og etter en kjapp samtale fikk vi takk for god innsats. Jeg tror nok sjefen vår har forståelse for hvorfor det kan bli litt overtidsarbeid på oss i dag, sier Hjort med et smil.

Ifølge politimann Terje Erklev er alle de fire mennene som politiet pågrep i varebilen fra Polen. Mennene ble etter et kjapt avhør inne i politibilen fraktet til politistasjonen i Kristiansand for videre avhør.

Blir anmeldt

— De snakker dårlig norsk og engelsk, men har oppgitt at de er arbeidssøkende. Vi må få mer klarhet i om de har gjort noe galt tidligere. Hvis ikke, blir en eller flere av dem anmeldt for nasking av disse ølboksene, opplyser Erklev.

GIR HONNØR: - Uten hjelpen fra de tre bilene hadde vi ikke fått pågrepet tyvene så raskt, sier politimann Terje Erklev.

Han legger til at Kiwi Tangvall var utsatt for øltyveri også sist lørdag, og at politiet skal undersøke om det er sammenheng mellom de to forholdene.— Hva tenker du om innsatsen til arbeiderne, Erklev? Nesten en form for sivilisert borgervern?

— Ja, det kan du godt si. De fortjener honnør for snarrådig innsats.

Daglig leder ved Kiwi Tangvall, Marita Olsen, ønsker ikke å kommentere hendelsen til Fædrelandsvennen.