KRISTIANSAND: — Meldingen om "skyting pågår" på en videregående skole ble brukt som utgangspunkt for øvelsen. Det vi øvde på var å teste responstiden, og den mobiliseringsmulighet politiet har, sier stabssjef Bård Austad til Fædrelandsvennen.

Mannskapene på Kristiansand politistasjon, lensmannskontorene i Søgne og Songdalen, Vennesla, Lillesand og Birkenes var helt ukjent med øvelsen da alarmen gikk mandag morgen.

— Utgangspunket vårt var å se hvor lang tid det tar før vi har operative mannskaper på plass, og hvordan mobiliseringen internt foregår. Mannskapene møtte fram i nærheten av den skolen som var utgangspunktet for øvelsen. En foreløpig oppsummering fra vår side er at vi klarte å mobilisere med tilstrekkelige forsterkningsmannskaper, og vi er så langt fornøyd med det som foregikk.

— Er dette øvelser i kjølvannet av 22. juli-rapporten?

— Vi har ikke øvd tidligere med utgangspunkt i "skyting pågår", og øvelsen ble iverksatt som en del av det politioperative arbeid vi selv mener er viktig å teste og øve på, også som en konsekvens av 22. juli-rapporten, sier stabssjefen.

Politiet har egne instrukser på hvordan meldinger om "skyting pågår" skal håndteres og løses.