STO PÅ SITT: - Vi må se hvordan vi kan gjøre samarbeidet stadig bedre, sa ordfører Arvid Grundekjøn (H), uten å ville legge seg flat. Foto: Lars Hoen

KRISTIANSAND: Han mener den borgerlige konstellasjonen i Kristiansand må oppføre seg langt rausere overfor nabokommunene.

— Jeg har tre barn, og sier ofte til den eldste: Du er størst, du må bruke hodet. Det er det det handler om; Kristiansand kan ikke være romslige, rause og lyttende nok. Det er et bittelite råd fra meg, sa Jan Oddvar Skisland i kommunalutvalget tirsdag.

La seg ut med naboene

Ordfører og varaordfører i Kristiansand er blant dem som har hisset på seg sine kolleger i omegnskommunene etter påstått arrogant og egenrådig oppførsel i diskusjon om rushtidsavgift og kommunesammenslåing.Skisland viste til en av hans største tabber som ordfører i perioden 2003–07, da han lot seg avbilde på toppen av Caledonien og talte for kommunesammenslåing.

Den gang tok det ett års tid før forholdet til naboene var hjertelig igjen.

Grundekjøn lei seg

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) la seg ikke flat for kritikken som har fremkommet i Fædrelandsvennen siste tiden, men sa seg lei for situasjonen.

— Vi må se hvordan vi kan gjøre samarbeidet stadig bedre, det er utvilsomt mye synergi i det, og sentrale myndigheter ønsker at vi er mer samkjørt. Vi har de beste intensjoner, det kan jeg forsikre om, men enhver prosess bør ha et element av konstruktiv selvkritikk, slik at vi får enda mer ut av ressursene og kommer raskere fram til felles mål, fremførte Grundekjøn.Aps gruppeleder Mette Gundersen var skuffet over at ikke hennes politiske motstandere viste større ydmykhet i kommunalutvalget tirsdag.

— Det hviler et stort ansvar på ordfører og varaordfører for at skuta kommer på rett kjøl igjen, sa hun.