KRISTIANSAND: I Kristiansand tingrett tirsdag sa den siktede at han nekter straffskyld. Han har gitt uttrykk for at den knivskadede 30-åringen knuffet mot ham. Dette avvises imidlertid av de øvrige vitnene.

— Fornærmedes forklaring stemmer med vitnenes forklaring, sier politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar, som var aktor under fengslingsmøtet tirsdag. Skaar bekrefter at den siktede av flere ble oppfattet som sterkt beruset i forkant av knivstikkingen.

Den siktede mener han ikke var spesielt beruset, men kan likevel ikke huske at han ble tatt med til legevakten etter hendelsen.

I retten understreket politiadvokat Skaar at det vil krenke den alminnelige rettsfølelse og rettsoppfatning om en som er siktet for en voldsepisode hvor strafferammen er 15 år, blir løslatt. Påtalemyndigheten skjerpet før fengslingsmøtet siktelsen til grov legemsbeskadigelse.

Den siktede ba om å bli løslatt av hensyn til familien, jobb, og muligheten for å beholde en leilighet han nettopp har fått.

Påtalemyndigheten vil ha 34-åringen varetektsfengslet, foreløpig i fire uker. Saken kan være klar for pådømmelse innen åtte uker, avhengig av legeerklæringene som skal forelegges rettsmedisinerne til vurdering.