KVINESDAL: — Dette er en milepæl! Et historisk øyeblikk for ungdom. Det er viktig at vi blir tatt på alvor, og nå er muligheten for det større, mener nyvalgt leder av Ungdommens Fylkesting for unge i Vest Agder, Kai Steffen Østensen.

Kim Steffen Østensen er valgt til ny leder i Ungdommens Fylkesting for unge i Vest-Agder. Foto: Vest-Agder fylkeskommune

Høyest på prioriteringslisten for det ferske ungdomstinget står et bedre kollektivtilbud. Ellers ønsker ungdomstinget å innføre en felles praksis der fravær i de videregående skoler blir kategorisert. Bedre ordning rundt gjennomføringen av eksamen og russetid, leksehjelp til barn fra 4. til 7. klasse, og muligheten å velge studiested uavhengig av bosted er også viktige saker.Østensen påpeker at det er viktig å gjøre noe for lærlingene:

— Det må bli lettere å gjennomføre utdanningen for lærlinger. Det å være lærling skal ikke være noen byrde, men et privilegium.

Ungdommens fylkesting er et partipolitisk uavhengig organ. Det består av to ungdommer fra hver kommune som skal fungere som rådgiver i saker som omhandler barn og ungdom.

— Dette vil ytterligere være med å øke dere unges samfunnsengasjement og også være en stimulans til senere politisk engasjement, sa fylkesordfører Terje Damman da tinget ble opprettet.