KRISTIANSAND: Mannen er i Kristiansand tingrett dømt til ubetinget fengsel i 30 dager og til å betale 85.000 kroner i bot. Han mister også retten til å kjøre bil i to år.

Hendelsen skjedde natt til torsdag 28. mars i år etter at 30-åringen og en kamerat måtte forlate Havanna nattklubb fordi de var for fulle.

Tiltalte gikk bort til en taxi som hadde stoppet foran utestedet, og satte seg i passasjersetet foran. Han ba de to passasjerene i taxien om å forsvinne, og sjåføren om å kjøre. Sjåføren forlot da taxien.

Da en av vaktene på Havanna åpnet døren til passasjersiden, klatret tiltalte over i førersetet. Det oppstod et basketak da vakten ville hindre den godt berusede 30-åringen i å kjøre taxien.

Vakten ble slått flere ganger i hodet og i nakkeområdet. Mens tiltalte vred om bilnøkkelen i tenningen to til tre ganger, vred vakten den tilbake alle gangene. Til slutt klarte han å sikre seg nøkkelen.

Rettens flertall mente tiltalte hadde til hensikt å kjøre bilen, mens mindretallet mente han burde frifinnes for dette. De mente at basketaket i taxien gjorde det umulig for ham å starte bilen.

30-åringen er enstemmig frifunnet for drapstrusler mot sjåføren.