<b>KUNNE SE BORT TIL BILEN: Fra toalettet hvor overgrepet skjedde, kan man se bort på parkeringsplassen der barnets mor lastet ombord utstyret etter grillingen. </b>
<b>TOALETTET: En fem år gammel jente ble utsatt for et overgrep av en mann på dette toalettet på rasteplassen i Omre ved nye E 18 i Grimstad.</b> Foto: Jan Oddvar Eide
<b>OMRE: Rasteplassen hvor overgrepet skjedde ligger i Omre ved nye E 18, en kilometer inn i Grimstad kommune etter bomstasjonen. </b> Foto: Jan Oddvar Eide

GRIMSTAD: — Jeg hadde akkurat pakket inn i bilen, og var på vei bort til toalettet, da datteren min kom ut og fortalte hva som hadde skjedd, forteller moren til den fem år gamle jenta til Fædrelandsvennen.

Mannen skal ha blottet seg for den fem år gamle jenta som var på toalettet. Han skal ha onanert foran henne, og på slibrigste vis kommet med groteske oppfordringer til det lille barnet.

Politiet skal ha sikret seg gjerningsmannens dna-spor på åstedet.

Flyktet

<b>ÅSTEDET: Dette bildet tok den fem år gamle jentas mor av rasteplassen hvor datteren ble utsatt for overgriperen lørdag påskeaften. Bildet er tatt omtrent der hun lastet inn i bilen etter familiens grilltur.</b> Foto: Offerets mor

— Hun har forklart at han først hadde kommet inn på toalettet, så hadde han sett seg rundt på utsiden før han kom inn på toalettet igjen, forteller moren.- Hun hadde lukket øynene mens det pågikk, forteller hun.

Imens var foreldrene og storebroren på utsiden. Avstanden varierte mellom cirka 20 og 100 meter mens de bar på plass ustyret etter grillingen.

— Hun løp på toalettet da vi begynte å pakke sammen, forteller moren.

— Men da hun kom ut fra toalettet var gjerningsmannen borte. Jeg registrerte litt tidligere en sort jeep-lignende bil som kjørte ut fra rasteplassen, mot Oslo. Men vi vet ikke om det var gjerningsmannen. Min mann mente det var en høy mann, muligens med briller. Men vi er ikke sikker, forteller moren til Fædrelandsvennen.

Jakter på overgriperen

Politiet bekrefter overfor Fædrelandsvennen at forholdet er politianmeldt, men at ingen så langt er pågrepet. Lørdag kveld forklarte jentas foreldre seg til politiet om hendelsesforløpet. Samtidig undersøkte politiets kriminalteknikere åstedet.

— Det er en meget alvorlig og spesiell sak, som uten tvil oppleves som svært grov av offeret. Jeg kan bekrefte at vi etterforsker saken og har flere spor vi jobber videre med, sier Paul Magne Lunde som er spesialist ved felles kriminalenhet i Agder politidistrikt.

— Det er mange kilder til informasjon i denne typen saker, og elektroniske spor er alltid aktuelle, så vi har en del å etterforske videre, det har vi, sier Lunde.

Han ønsker av etterforskningstaktiske hensyn ikke å kommentere nærmere opplysninger om overgrepet eller spor på åstedet.

Ønsker tips fra publikum

Politiet er interessert i å komme i kontakt med andre som har vært på rasteplassen lørdag i fem-tiden, eller som kan ha opplysninger om på- og avkjøringer til denne i det aktuelle tidsrommet.

— Vi er også interessert i å komme i kontakt med vitner eller andre som har lignende erfaringer. Lignende forhold kan ha skjedd, uten at de er anmeldt. Vi ønsker definitivt informasjon om slike saker, sier Lunde.

Etter "Lommemann-saken" har politiet i Norge opparbeidet nye rutiner for systematisering av informasjon i denne typen saker.

— Jeg kan bekrefte at vi er mer på vakt i slike saker, og at informasjonen systematiseres på en annen måte enn tidligere, sier Lunde.