ARENDAL: Det er en offensiv partileder vi møter på bedriftsbesøk i Grimstad torsdag formiddag. Hun har registrert at justisminister Grete Faremo (Ap) nå varsler en større gjennomgang av politisektoren, men krever at det nå blir handling og ikke bare høy medieprofil.

— Regjeringen mestrer media, men de unnlater å styre landet. Da Knut Storberget var justisminister lovte han løsninger i media på alle store og små saker, men sviktet når det kommer til de store og viktige oppgavene, sier Solberg.

— Dette førte igjen til at politiets ressurser lir brukt på alt mulig, som for eksempel sexkjøploven. Det er rett og slett feil å bruke politiets ressurser på å håndheve en slik lov, sier Solberg.

Solberg varsler at hun i partlederdebatten i kveld vil ha fokus på justissektoren i etterkant av 22. juli-kommisjonenes arbeid og krever blant annet mer åpenhet, og ikke minst en gjennomgang av hva ressursene brukes til.

— Nå gjennomfører regjeringen en gjennomgang av PST, en gjennomgang vi har bedt om i lang tid. På område etter område har vi spurt om gjennomføring, understreker Solberg.