Førstkommende helg spiller hun EM for funksjonshemmede i Lignano i Italia, og helga deretter lag-EM for funksjonsfriske i Østerrike.

— Jeg har aldri før tatt ut en funksjonshemmet jente. Men selv om vi ikke har så mange norske jenter med gode internasjonale resultater, gjør vi ikke dette for å være snill med Aida. Hun har gjort seg fortjent til dette, fastslår landslagstrener Marcus Gustavsson.

— Utrolig stort. Det er helt fantastisk å ha fått denne muligheten, sier Aida Dahlen, som har EM-bronse for to år siden og femteplass i paralympics i London i fjor.

- God trening

Siden har hun tatt nye steg, og nå får hun sjansen i lag-EM som en av fire jenter fra Norge.

— Jeg kommer ikke til å tenke så mye på resultater i Østerrike, først og fremst er dette god trening, og en skikkelig vitamininnsprøytning i satsingen min mot paralympics i Rio, sier kristiansand-jenta.

— Det skjer ikke ofte at funksjonshemmede får spille mot funksjonsfriske på et slikt nivå. Jeg vet om et par, blant annet ei fra Polen som jeg tror er EM-mester for lag. Men hun er adskillig mindre funksjonshemmet enn Aida, sier Jan Bergersen, som er landslagstrener for de funksjonshemmede.

Og bare så det er sagt: Dahlen har protese både på venstre bein og venstre arm.

— Aida er seriøs, i god utvikling og vil tilføre laget vårt mye både som spiller og person. Også håper vi at dette skal gi henne et kick i satsingen mot EM og OL, sier Gustavsson.

- Håper på medalje

For selv om uttaket gir Dahlen et skikkelig kick, er det likefullt kommende helgs EM for funksjonshemmede som har førsteprioritet.

— Det er der jeg kan hevde meg, forklarer hun.

— Hva er målet der?

— Planen er å fokusere på spillet mitt, samtidig håper jeg på medalje. Jeg var veldig fornøyd med bronse sist, men jeg har alltid lyst til å hevde meg enda mer, sier 22-åringen.

Etter femteplassen i paralympics, har hun i år vunnet turneringer i både Slovenia og Tsjekkia samt blitt nummer to i Tyskland.

— Prestasjonen i EM avhenger mye av hvordan hun løser det mentale, men jeg har aldri sett Aida så bra som hun er nå. Hun har aldri før slått den franske jenta som er førsteseedet, men det hadde vært et passende tidspunkt å gjøre det på nå, mener Bergersen.