VENNESLA : En 24 år gammel litauer ble klokka 06.50 mandag morgen stoppet av politiet i Tvedestrand. Ved nærmere id-sjekk av 24-åringen, viste det seg at han var etterlyst og siktet for å ha stått bak et tyveri fra en butikk på Hægeland i Vennesla som ble oppdaget om kvelden på skjærtorsdag 28. mars.

Et par dager i forveien for innbruddet hadde forretningen i Vennesla besøk av tre utenlandske personer som ifølge anmeldelsen etter innbruddet "oppførte seg påfallende".

Verdier for 100.000 kroner

Det ble ved innbruddstyveriet stjålet verktøy og motorsager til en verdi av cirka 100.000 kroner.

Hægeland innbrudd.jpg Foto: Vennesla og Iveland lensmannskontor

— Da politiet var på stedet, ble det sikret en flaske. På denne flasken fant vi dna-spor etter to personer. Dna-profilen til 24-åringen, som ble pågrepet i Tvedestrand, stemmer med de spor som ble avsatt på flasken vi fant i forretningen. Derfor ble mannen etterlyst, og nå pågrepet. Han er varetektsfengslet i fire uker, opplyser fungerende lensmann Frode Forslund i Vennesla til Fædrelandsvennen.

Upresis og vag

Den varetektsfengslede litaueren stiller seg uforstående til siktelsen.

Ifølge fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett var han under rettsmøtet "svært upresis og vag i forhold til om han hadde vært på det aktuelle stedet i den aktuelle tidsperioden. At det også er funnet dna fra minst en person til på flasken, medfører ikke etter rettens oppfatning at det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke. Sannsynligheten for at det er flere personer som sammen har begått tyveriet, er stor", heter det i rettens avgjørelse.

Den fengslede 24-åringen er bøtelagt to ganger for vinningskriminalitet i Norge. Han er uten lovlig arbeid i landet, og uten familietilknytning.