VALLE: – Det må vel ha vært en tabbe?

– Ja. Jeg var ikke klar over at min e-postadresse kom opp. Jeg har bare én e-postadresse. Da jeg fikk nabovarsel om asylmottaket og svarte hva jeg syntes om det, blanket jeg ut absolutt alt som måtte indikere at jeg var fylkesordfører. Jeg undertegnet med mitt navn, kona Torunn Charlotte Nyberg Lund og vårt gårds— og bruksnummer, sier Lund.

Det var Agderposten som først meldte om saken torsdag.

– Noen vil kanskje tro at dette var en måte å gi din private motstand mot et asylmottak ekstra styrke gjennom en e-post fra fylkesordførerens kontor?

– Nei. Det er ikke riktig. En skal ikke bruke sin stilling for å oppnå noe. Her var det blankt, uten henvisning til fylkesordfører.

– Kunne du ikke brukt konas e-post?

– Jo, men også hun har bare jobbadressen i Valle kommune. Tidligere hadde jeg både jobb-e-post og privat e-post, men jeg kuttet ut den private for det ble så mye sammenblanding og rot.

– Uheldig

Professor Dag Ingvar Jacobsen ved Universitetet i Agder mener det var en uheldig sammenblanding å bruke fylkeskommunens mail, men ser ikke på dette som alvorlig.

– Slik jeg oppfatter Lund er han korrekt og ordentlig, og har nok rett og slett bare ikke tenkt seg om da han sendte e-posten fra en offisiell mail. En ser jo fra tid til annen at både ordførere og rådmenn har private interesser som de fremmer, men som fylkesordfører bør en nok være litt forsiktig med hva en går ut og mener om ting offentlig, sier Jacobsen.

Budskapet viktigst

Også 1. amanuensis Jon P. Knudsen ved institutt for arbeidsliv og innovasjon sier at Lund burde ha brukt en privat mail, men mener samtidig at det politiske ved handlingen er mer interessant.

– Fylkesordføreren bør vurdere nøye om det han som privatperson går ut og mener offentlig er forenelig med fylkeskommunens holdning og sitt eget partis standpunkt både lokalt og nasjonalt, sier Jon P. Knudsen.