— Hva slags kurs skal dere kjøre?

— Det er første gang vi har gitt ut en kursplan, men vi starter opp med Mindfullness 2. september. Deretter forsetter kurshøsten med fletting av tørr pil, kransekurs, lefsekurs og kurs i konfekt og julegodt. Det er kortere kurs og alle holdes på Flekkerøy barneskole. Vi har allerede begynt å få mange påmeldinger.

— Fletting av tørr pil?

— Du kan dele pil inn i levende og død eller "tørr". Levende pil har vi hatt kurs i tidligere. Da flettes pil som settes ned i jorda og kommer opp igjen som busk eller hekk. Når det går mot høst, benytter vi død pil til å flette fuglebur, kurver og fuglematere, blant annet. Kursholderen, May Tove fra Søgne, er utrolig dyktig. Vi brukte henne på levende pil også.

Kurs i tilstedeværelse

— Hvilke kurs er helt nye?

— Mindfullness, som går ut på positiv tekning og bevisst tilstedeværelse her og nå. I tillegg: lefsekurset og konfektkurset.

— Fortell litt om den årlige messa.

— Øyas Årlige har aldri vært så stort før. I helga ble messa avholdt for 8. gang. Etter å ha annonsert endte vi opp med 33 utstillere. Det er det meste vi har hatt. Men vi satser på enda flere utstillere neste år.

Gir kulturstøtte til andre lag

— Hva er bra med å bo på Flekkerøy?

— Det er en veldig fin dugnadsånd her ute. Folk hjelper til når det trengs. Derfor deler vi ut støtte til andre lag og foreninger på øya. Vi har allerede fått forespørsler etter Øyas Årlige, der overskuddet går tilbake til det lokale kulturlivet. Det har blitt noen titalls tusen i løpet av de åtte årene vi har holdt på.

— Før var du øyas frisør. Hvordan var det?

— Jeg hadde frisørsalong hjemme i huset, men måtte legge ned på grunn av sykdom. Men det var helt fantastisk. Jeg kjente jo mange av kundene.

Kreativ

— Hva driver du med ellers?

— Hobbyene mine er akvarellmaling, håndstøping og dekorasjon av stearinlys.

— Reiser du noe?

— Det er koselig å reise, men sommeren tilbringes i skibbua.

— Hva betyr sjøen for deg?

— Jeg er vokst opp ved sjøen, bare noen meter fra vannkanten. Nå bor jeg på toppen av Høyfjellet, med utsikt til Oksøy fyr, Grønningen og kan se når danmarksbåten kommer inn. Jeg kunne ikke tenkt meg å bo et sted uten havutsikt.