VELKOMMEN: Bernt Dahl er den instruktøren som kjører mest mc i Kristiansand. Aldri har han hatt så flott besøk på sykkelen, som da Ræga kom. Foto: Anne Smith Lorentz
ET SKUE: De som fikk sett dette, har det nok ennå friskt i minnet. Foto: Anne Smith Lorentz
SPEILER: Som så mange andre førtiåringer, har Hennes Majestet drømt om å prøve seg på motorsykkelen. Dette er et speilbilde Hun er svært fornøyd med. Foto: Anne Smith Lorentz

KRISTIANSAND: – Hun må nok ha spesiallaget hjelm. Og så sliter Hun litt med utstyret, sier Bernt Dahl. Og med utstyret menes altså kroppen. Skallet. Men etter mye jobb får kjørelæreren, på noe mindre majestetisk vis, trykket Majesteten ned på det bakerste setet.

SE VIDEO OVER!

For Ræga liker aller helst å holde beina samlet, noe som absolutt ikke lar seg gjøre på en motorsykkel. Men nå sitter Hun i alle fall godt fast, og trygt plassert bak en erfaren mc-lærer.

En drøm for mange

– Jeg har prøvd å regne litt på det, og kom fram til at jeg har hatt rundt 800–900 elever, sier mannen, som har drevet som mc— instruktør i 17 år. Rundt 40.000–50 000 kilometer får han på sykkelen i løpet av året. Mange av dem med folk i Rægas situasjon, som har bikket 40 år.

– Ja, det er vanlig at de kommer da. Det er nok en drøm for mange, så har de ikke hatt råd, og de har hatt små barn. Når de har passert 40 skal de ha det førerkortet, og realisere seg selv, sier Dahl.

Fornøyd bakpå

Men for Hennes Majestet Ræga er det en lang vei å gå før Hun får "lappen". Hun må gjennom teorikurs, teknisk kjøring, kurs i presis kjøreteknikk, landeveis - og bykjøring. Og når sant skal sies, så virket den nyfrelste motorsykkelrypa svært fornøyd med å sitte bakpå, og holde et godt tak i mannen i sort. Underveis kom det flere rare blikk fra andre sjåfører, da den rosa skapningen suste fram og tilbake på øvingsbanen ved Skandinavisk Trafikksenter i Sørlandsparken. Også føreren var begeistret for kongelig last.

– Jeg har kjørt med niesen til Mette-Marit, og hjulpet kronprinsen opp slalåmbakken i Hurdal da jeg var 14 år. Men jeg har aldri vært med på noe som dette, sier Dahl. Majesteten er målløs etter turen på øvingsbanen ved Skandinavisk Trafikksenter i Sørlandsparken. Mulig har Hun det som de andre sykkelfolkene som er bitt av basillen.

Overraskende moro

– Det gir en frihetsfølelse man ikke får i bil. Og selv om folk har store forventninger, blir de overrasket. "Steike! Var det så annerledes. Så gøy!", sier mange, forteller Dahl. Majesteten takker ærbødigst for turen. Det er takket være Bernt Dahl at Hun nå kanskje klarer å glemme hingsten fra Travparken, som Hun falt pladask for i forrige uke.