Otera var på stedet for å sikre det elektriske anlegget.
Gravemaskinen på lasteplanet ble for høy for tunnelen.
Politiet vil nå avgjøre om det blir førerkortbeslag og anmeldelse.
Lasten var for høy i forhold til frihøyden i tunnelen. Foto: Tipser
Gravemaskinen har kilt seg mot taket i tunnelen. Foto: Tipser

KRISTIANSAND: Operasjonsleder i Agder politidistrikt meldte klokka 10.00 tirsdag om en lastebil med gravemaskin på planet som hadde kilt seg fast i tunneltaket i Oddernestunnelen.

— En lastebil med en gravemaskin på lasteplanet har kjørt inn i tunneltaket. Vi tror ikke det er store skader på det elektriske anlegget, men vi jobber med å finne ut av det nå, forteller Line Thorsen, politiets innsatsleder på stedet.

Klokka 11.30 ble Oddernestunnelen åpnet for normal trafikk igjen. Etter ulykken har ett felt vært åpent for passerende biler.

Politiet og en enhet fra Utrykningspolitiet var på stedet for å bistå i trafikkavviklingen.

Gravemaskinen har kilt seg mot taket i tunnelen. Foto: Tipser

Uhellet skapte ikke store trafikkproblemer på stedet, ifølge Fædrelandsvennens reporter på stedet.Det kom et synlig merke i tunneltaket der toppen av gravemaskinen berørte taket.

— Vi jobber nå med undersøkelser og fjerner ting som kan skape trafikkproblemer. Vi vil avgjøre med jurist senere om det kan bli snakk om førerkortbeslag, sier Thorsen.

Fikk sjokk

— Jeg var rett bak, og i venstre kjørefelt, da jeg hørte et vanvittig smell. Så regnet det ned deler over bilen, forteller Arne Dønnestad.

Han klarte å bevare roen og fikk kjørt inn til siden for å varsle politiet.

— Det blir et skikkelig støkk i livet og et lite sjokk når det først smeller før ting regner ned over bilen din. Det kunne jo ha gått fryktelig galt, påpeker Tveit-mannen.

Høy bom

Dønnestad tror sjåføren har vært litt uerfaren og ikke lagt bommen, det vil si armen til gravemaskinen, langt nok ned før transporten startet.

Lasten var for høy i forhold til frihøyden i tunnelen. Foto: Tipser

— Da det regnet deler fra tunneltaket fryktet jeg det verste. Nå må jeg innom Toyota-forhandleren og få undersøkt bilen for skader, legger han til.Tveit-mannen sier han pratet med politiet på stedet før han reiste videre, og at det var politiet som anbefalte ham å få undersøkt bilen.

Vurderer beslag

Operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt sier rett før klokken 11 at han forventer at gravemaskinen blir fort fjernet.

— Den informasjonen jeg har fått er at gravemaskinen har truffet en bøyle som henger ned fra tunneltaket, ikke selve tunneltaket. Men det er fagfolk på vei for å undersøke taket, opplyser førstebetjenten.

— Tunnelen vil kunne åpne i løpet av kort tid. For øvrig vurderer jourhavende politijurist eventuelt førerkortbeslag, men dette må vi komme tilbake til, legger Solås til.

Det er ikke første gang gravemaskiner på lasteplanet skaper trøbbel i denne tunnelen.

Les: