I to brev til sykehusets styreleder Camilla Dunsæd har åtte tillitsvalgte fra Arendal krevd at sykehuset får sin egen leder for både barneavdelingen og nevrologisk avdeling. De mener dagens ledelse verken har oversikt over bemanningen eller prioriterer Arendal.

— Slagpasienter blir ikke tilsett av nevrolog i akuttfasen kveld, natt og helg, peker de tillitsvalgte på og viser til at pasientene kan bli liggende over helga til mandag før de får den oppfølging de burde hatt.

Nyopererte kritisk syke pasienter har de store vanskeligheter med å følge opp på dagtid, og stadig vekk avlyses poliklinisk behandling fordi det ikke er nok folk, ifølge de tillitsvalgte.

Dunsæd svarte i sitt første brev at det er uaktuelt å endre på organisasjonen før Utviklingsplanen og Strategiplanen er vedtatt. De tillitsvalgte skrev et nytt brev, men Dunsæd er ikke til å rokke.

Hun har diskutert saken med direktør Jan-Roger Olsen, og støtter hans syn om å ikke etablere en egen ledelse i Arendal. Men hun ber direktøren ta et møte med de tillitsvalgte for å diskutere problemene som beskrives. Sykehusstyret får saken i møtet fredag 19. desember.