AVDEKket: Pakken politiet fant i skogen inneholdt nesten to kilo amfetamin. Foto: Politiet

I november 2010 ble det midlertidig lagret en pakke med nesten to kilo amfetamin i skogen ved Justvik. En 42 år gammel kvinne vandret ut i skogen med ryggsekk for å hente det hun selv sa, noen få gram, for videresalg. Hun fant ikke amfetaminen, til tross for at hun under søket holdt telefonkontakt med den som hadde plassert partiet i skogen under noen kvister. Det kvinnen og den som hadde gjemt narkotikaen ikke visste, var at politiet få minutter før hadde fjernet amfetaminpartiet. De rakk ikke å legge ut en erstatningspakke med melis, såkalt "bøffestoff", før kvinnen kom for å hente partiet. Narkotikaen var for øvrig kjøpt i Oslo for 135.000 kroner. En rekke andre personer har vært involvert i saken. For flere av disse er sakene avgjort.

Skulle hente noen få gram

I tingretten bedyret kvinnen at hun ikke ante at det dreide seg om et så stort amfetaminparti, og at hun bare skulle hente noen få gram som skulle videreselges til et ektepar fra Kristiansand som byttet amfetamin med piller utskrevet av en rundhåndet lege i Kristiansand. Den 42 år gamle kvinnen mente at hun ikke kunne knyttes til hele partiet på nesten to kilo.

Tingretten fastsatte straffen til fire års ubetinget fengsel, og dømte kvinnen for forsøk på besittelse av hele amfetaminpartiet, siden hun ikke fant narkotikaen som politiet allerede hadde fjernet. Kvinnen anket til lagmannsretten uten at juryen trodde henne. Straffen ble imidlertid satt ned fra fire års ubetinget fengsel, til tre år og seks måneder.

Inkludert i straffen er kjøpt av 400 gram amfetamin og salg av nærmere 450 gram av samme stoff til forskjellige personer. En mann i 40-årene fra Lillesand har vært en av de største kundene hos kvinnen. Lillesanderen møter for øvrig i retten i neste uke tiltalt for narkotikaforbrytelser.

En stor aktør

I dommen fra lagmannsretten heter det blant annet at "ved befatning med så store mengder amfetamin må allmennpreventive hensyn tillegges stor vekt. Hun har høsten 2010 vært en stor aktør i lokalmiljøet med omsetning av narkotika. Hun hadde faste leverandører og mottagere av stoffet. Når det gjelder hennes rolle i forhold til det store partiet på nærmere to kilo, foreligger ikke bevismessig grunnlag for annet enn at hun kun skulle flytte stoffet fra depotet i skogen og 400 meter til sitt hus, og der ta ut en mindre del som hun skulle levere til en av hennes faste kjøpere".